Landbouwgif ook terug te vinden in de kruidenranden

Interessant? Deel het artikel

kruiden bloemen tuin van veerman ijsselflora

“Het gebruik van insecticiden beïnvloedt het hele landschap”, zegt Lieneke Bakker in haar proefschrift over het gebruik van insecticiden in de Nederlandse akkerbouw. Het gebruik van landbouwgif moet daarom drastisch omlaag. “Goede voorlichting over alternatieven is daarbij essentieel.”

Bakker hield een uitgebreide enquête onder gangbare akkerbouwers en voerde een grote veldstudie uit, waarbij ze de effecten van insecticiden-gebruik in kaart bracht. Veel spuiten vermindert het aantal insecten met een kwart, onderzicht ze. “Het negatief effect daarvan beperkt zich niet tot het veld waar gespoten wordt, maar spreidt zich naar de omgeving uit.” Ze vond de bestrijdingsmiddelen ook in de kruidenstroken rondom akkers.

Klik hier om verder te lezen.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.