Laatste editie Kunstcafé Deventer van dit seizoen

Vrijdag 13 mei vindt de laatste editie van dit seizoen plaats in Kunstcircuit Deventer van 10.15-11.45 uur.

Interessant? Deel het artikel

kunstcircuit deventer

Naar buiten! Het Vogeleiland wordt tijdens het voorjaar omgetoverd tot een buitenpodium. Jannie Hut van Stichting Vogeleiland is uitgenodigd over de culturele invulling te vertellen. Sophie van Nimwegen geeft vervolgens een korte historische schets over dit unieke plekje in Deventer. Tegenover het Vogeleiland op het Stationsplein staat de Kunsthalte; een glazen ruimte waar Deventer kunstenaars je meenemen op reis door hun eigen werk. Kunstenaar Teodora Ionescu vertelt over haar installatie die in mei te zien is.

De muzikale invulling wordt verzorgd door Marlien Hendriks en Peter van Leeuwen. Marlien Hendriks is gezegend met een prachtige ‘zwarte’ soulstem. Die was al eens te horen tijdens het optreden van Solomon Burke in de Lebuinuskerk toen ze onverwacht mocht meezingen. Ze heeft Aretha Franklin’s versie van het nummer ‘Groovin’ ingezongen voor een Gall & Gall reclame. Marlien zingt met Peter van Leeuwen op gitaar en aantal nummers waarin ze jazz en soul samen laten komen. Van Billie Holiday tot Adele.

Na de pauze twee Deventer dichters, José Hattink en Bertje van Delden, die op papier naar buiten gaan!
En er wordt een vooruitblik gegeven op Festival Uitgegraven, de feestelijke opening van de Lebuinuspleinen op 28 mei.

Ook de vraag hoe staat het met de straattaal challenge wordt beantwoord.

Klik hier voor meer info.

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.