Laat u meeslepen door Phion bij zwolse theaters, vier concerten vol passie

Phion is het orkest van Gelderland & Overijssel. Zij willen voor zoveel mogelijk mensen van betekenis zijn met live symfonische muziek. Daarom bieden zij u een breed spectrum aan muzikale belevenissen. Ze laten vertrouwde en nieuwe geluiden horen. Er valt veel te ontdekken, binnen én buiten de concertzalen. "Het is onze liefde voor de muziek en ons vak, die wij vol passie met jou willen delen."

Interessant? Deel het artikel

Phion,het orkest van Gelderland & Overijssel
Phion,het orkest van Gelderland & Overijssel

Van de volgende vier concerten van Phion kunt u de komende tijd genieten:

De Vierde van Bruckner & Mozarts Vierde Hoornconcert

Zondag 12 maart  14.30 uur

Dit concert is geheel gewijd aan twee grote componisten uit Wenen: Mozart en Bruckner. Voor de pauze is het programma gevuld met Mozart. Het begint met één van zijn meeste geliefde werken: de ouverture tot de sprookjesopera Die Zauberflöte. Een eeuw na Mozart was het Anton Bruckner die met zijn symfonieën beroemd hoopte te worden. De Vierde componeerde hij in 1877 en noemde deze de ‘Romantische’. Het is een uitgesproken lyrisch werk waar Bruckner fantasievolle beelden bij had.

Vioolconcert van Barber en de Zevende van Beethoven

Met Isabelle van Keulen
Dinsdag 16 mei  20.00 uur

Phion begeleidt Isabelle van Keulen in het Vioolconcert van de Amerikaanse Samuel Barber dat hij componeerde voor zijn studiegenoot Iso Briselli, het behoort tot de meest gespeelde vioolconcerten van de 20e eeuw. De eerste twee delen zijn melodieus en expressief. De finale is echter een virtuoos hoogstandje dat alle technische vaardigheden van de solist eist. Kortom een werk dat Isabelle van Keulen op het lijf geschreven is.

De geheime tuin 6+

Phion & Theater Sonnevanck
Een betoverend, muzikaal theaterspektakel voor de hele familie
Zondag 23 april 14.30 uur

De Geheime Tuin 6+ is een betoverend, muzikaal theaterspektakel voor de hele familie! Phion en Theater Sonnevanck maken een betoverende remake van dit beroemde, meermaals verfilmde, gelijknamige boek van Frances Hodgson Burnett. Een spannend avontuur over vriendschap, vertrouwen en de liefde voor de natuur. Een compleet orkest bestaande uit 50 musici zorgt voor een indrukwekkende muzikale ervaring.

Matthäus Passion

Passie aller Passies
Zondag 2 april 14.00 uur

Phion zet de lange traditie van deze passie aller passies: De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach in samenwerking met BachTwente voort met een uitvoering op artistiek hoog niveau. Al meteen bij de eerste noten van het openingskoor ‘Kommt ihr Töchter’, laat u u meevoeren in het verhaal van het lijden en sterven van Christus, dat Bach in scherpe lijnen neerzet en waarmee hij u vasthoudt tot het allerlaatste ‘sanfte Ruh’ van het slotkoor geklonken heeft.

Bestel kaarten voor Phion

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.