Krijg jij ook wel eens een erfenis van een wildvreemde?

Interessant? Deel het artikel

phising mail

“Hallo, Mijn excuses voor de manier waarop ik contact met je heb opgenomen, want ik zei tegen mezelf dat jij de eerlijke persoon bent die ik nodig heb. Ik schenk mijn bezittingen aan een eerlijk en behoeftig persoon.” Dat was de inleiding van een mail die een van onze lezers toegestuurd kreeg.

Klinkt verleidelijk. Klinkt ook ongeloofwaardig. Maar stel dat het echt zo is. En je gaat er niet op in. Dan boor je jezelf nogal wat door de neus. Want lees maar verder:

“Mijn naam is Coene Georges, van Belgische afkomst en ik woon in België. Ik lijd aan een ernstige ziekte die mij veroordeelt tot een zekere dood, het is keelkanker, en ik heb een bedrag van € 275.000,00 dat ik u als donatie zou willen nalaten omdat u een betrouwbaar en eerlijk persoon bent en ik wil dat je het goed gebruikt. Ik heb een importbedrijf voor rode olie in Frankrijk, Finland, België, Italië, Zwitserland, en ik verloor mijn vrouw 6 jaar geleden, wat mij veel heeft geraakt en dat deed ik niet hebben tot op de dag van vandaag kunnen hertrouwen, we hadden geen kinderen. Ik zou dit bedrag graag vóór mijn overlijden willen schenken zodat mijn dagen geteld worden bij gebrek aan deze ziekte waarvoor ik in België geen remedie maar een kalmerend middel heb gevonden. Ik zou later graag willen weten of u kunt profiteren van deze schenking? U kunt contact opnemen met mijn notaris om mijn erfenis op te eisen. E-mail: migeot.dominique@yahoo.com

Als je dat emailadres bekijkt, is het al wel wat gek dat een notaris een yahoo-account gebruikt. Als je op de naam zoekt, kom je ook geen enkele notaris tegen.

De ontvanger van de mail pleegde een telefoontje met de eigen notaris. Het antwoord: “Je moest eens weten hoe vaak ik vragen krijg over betrouwbaarheid van dit soort mails. Bijna dagelijks!!! Gauw weggooien die mail.”

“Maar wat kan iemand nog helemaal als je die mail beantwoordt?” kregen we nog als vraag.
Precies weten we dat ook niet. Maar aan zo’n mail kan wellicht een virus hangen die je computer binnen kan dringen zodra je een bijlage opent. Daarbij kan het ook een eerste contact zijn waarna er wellicht meer volgen. Want onder de tien mensen die deze mail wellicht geloven, is er vast wel eentje die goedgelovig genoeg is vervolgstappen te maken en daarmee informatie te delen waardoor de geldstromen juist de andere kant op gaan.

Op deze site kun je veel meer vinden over wat je moet doen en niet moet doen bij dit soort mails.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

1 gedachte over “Krijg jij ook wel eens een erfenis van een wildvreemde?”

  1. Avatar

    Wat kan je doen, als je wel zo dom bent geweest om al je informatie en handtekening door te geven ,aan iemand die je een donatie wil geven. Ik ben nl zo,n dom iemand, die dat onlangs gedaan heeft. Alles klopte , iedere dag fijne gesprekken, foto vanuit het ziekenhuis. Persoon staat op facebook, ik heb haar telefoonnummer, ook van haar advocaat Peeters Brice, Dus nu weten ze alles van me, mijn bankgegevens,mijn handtekening, welke ik op een papiertje gezet heb en via een foto naar WhatsApp adres gestuurd van de advocaat. Wat kan ik nu nog doen om dat eventueel te kunnen blokkeren.
    Alvast harte lijk dank voor uw antwoord.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.