Koop een elektrische bestelbus en krijg tien procent subsidie

Interessant? Deel het artikel

laadpaal elektrisch rijden
Om elektrisch rijden te promoten kunnen ondernemers vanaf volgend jaar tot 5000 euro subsidie krijgen op de aanschaf van een elektrische bestelbus. Dat geldt voor zowel kopen als leasen.

Elektrische bestelbussen zijn goedkoper qua brandstof, goedkoper qua onderhoud en ze gaan veel langer mee. Maar de aanschaf is nog duurder. De overheid wil die horde nemen met tien procent subsidie tot maximaal 5000 euro. Vooral voor bestelbusjes van de vele bezorgdiensten is dat een mooie oplossing. Die busjes rijden kriskras door het land, als ze dat elektrische doen scheelt dat nogal. Vanaf 2025 mogen ook alleen maar elektrische busjes de binnenstad in van zo’n dertig Nederlandse steden

Er is 185 miljoen euro beschikbaar en ‘op is op’.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.