Koninklijke Landmacht beëdigt militairen in het centrum van Deventer

Met militair ceremonieel worden op zaterdag 12 november zo’n 60 militairen van het Korps Nationale Reserve beëdigd. Deze beëdiging vindt plaats in het centrum van Deventer. De militairen maken deel uit van 43 Gemechaniseerde Brigade uit Havelte. In het bijzijn van de troepen en familie leggen zij de eed of de belofte af op het vaandel. We nodigen u van harte uit een kijkje te komen nemen bij deze plechtige en ook feestelijke happening.

Interessant? Deel het artikel

© Ministerie van Defensie
© Ministerie van Defensie

Omstreeks 09.30 uur marcheren de militairen richting Grote Kerkhof 38 waar de beëdiging rond 10.00 uur aanvangt. Het geheel wordt omlijst met militaire muziek gespeeld door het Fanfare Korps Nationale Reserve. De beëdiging vindt plaats in het openbaar om zo de inwoners van Deventer kennis te laten maken met het Korps Nationale Reserve. “Waar Deventer ooit een garnizoensstad was, vormt Deventer tegenwoordig nog zelden het decor voor een militaire plechtigheid van deze omvang”, zegt burgemeester Ron König. “We zijn er dan ook trots op dat wij deze militairen, hun familie en vrienden mogen ontvangen, in het hart van onze stad en onder toeziend oog van twee van onze oorlogsmonumenten.”

Het Korps Nationale Reserve, afgekort Natres, is een belangrijk onderdeel van de Koninklijke Landmacht. Natresmilitairen vervullen hun militaire functie naast hun baan of studie in de burgermaatschappij. Zij staan dag en nacht klaar om te worden ingezet. De hoofdtaak is het bewaken en beveiligen van belangrijke militaire of civiele objecten in Nederland, zoals (lucht)havens en energiecentrales.

Daarnaast verleent het Korps Nationale Reserve militaire bijstand in het kader van openbare orde en veiligheid en biedt het hulp tijdens grote calamiteiten, zoals bij wateroverlast of ondersteuning bij de opvang van vluchtelingen. Bovendien hebben zij taken bij officiële gebeurtenissen, zoals de Nationale Dodenherdenking en Prinsjesdag.

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *