Kom naar het Grote Natuur- en Klimaat Verkiezingsdebat op 13 maart

Natuur en Milieu Overijssel nodigt je uit voor het Grote Natuur- en Klimaat Verkiezingsdebat op 13 maart in Utrecht.

Interessant? Deel het artikel

WDOD 230208 kiezen rode potloden

Op 15 maart mogen we weer naar de stembus. Ditmaal voor de provincies en de waterschappen. Er staat deze verkiezingen veel op het spel voor de natuur, het klimaat en de landbouw, want laat het nou juist de provincies en de waterschappen zijn die de komende jaren een oplossing moeten gaan vinden voor de klimaatcrisis en de stikstofcrisis. Voor Natuurmonumenten, SoortenNL, Vogelbescherming en de Natuur en Milieufederaties de reden om op maandagavond 13 maart in Tivoli in Utrecht het Grote Natuur- en Klimaat Verkiezingsdebat te organiseren.

Het debat

  • Wanneer: maandag 13 maart om 20:00 uur
  • Waar: Tivoli Vredenburg, Utrecht
  • Toegang: Gratis

Onder leiding van Sofie van den Enk gaan provinciale politici van verschillende politieke partijen uit Noord-Brabant, Gelderland en Utrecht met elkaar in debat. Deelnemers aan het debat zijn lijsttrekkers van onder andere PVV, Ja 21, BBB, VVD, CDA, PvdA, D66, Groen Links en de PvdD.

In drie rondes gaan zij met elkaar en het publiek in debat over droogte, klimaat en energie en stikstof en landbouw. Het zijn de provincies die de komende jaren een oplossing moeten gaan vinden voor deze uitdagingen. Want hoe gaan we om met de steeds heter wordende zomers en het schaars worden van water, waar in de provincie komen wind- en zonneparken en hoe zien de verschillende partijen hun rol in provincie in de landbouwtransitie?

Wil jij ook goed geïnformeerd je stem uitbrengen? Dan ben je van harte uitgenodigd om op 13 maart het Grote Natuur- en Klimaat Verkiezingsdebat bij te wonen!

 

Website Natuur en Milieu Overijssel

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *