KlimaatAlarm Deventer roept iedereen op naar de landelijke Klimaatmars in Amsterdam te gaan

Kom op 6 november naar de landelijke klimaatmars in Amsterdam!

Interessant? Deel het artikel

klimaatmars 6 november uitnodiging

In verband met de VN Klimaattop vanaf 31 oktober plaatsvindt in Glasgow, organiseert de landelijke organisatie KlimaatAlarm op zaterdag 6 november een grote landelijke Klimaatmars in Amsterdam. Het KlimaatAlarm organiseerde 14 maart jongstleden in veel verschillende steden een eerste klimaatprotest. KlimaatAlarm Deventer mobiliseerde toen ruim 400 mensen op de Brink. En sindsdien elke laatste zondag van de maand. Nu wil KlimaatAlarm Deventer met zoveel mogelijk mensen naar Amsterdam om te laten zien dat het draagvlak voor een beter en adequater klimaatbeleid groot is.

De wetenschap is luid en duidelijk: de huidige klimaatcrisis vormt een immense bedreiging voor mensen in het hier en nu. Grootschalige actie is nodig voor een weerbaar heden en een leefbare toekomst en de overheden doen nog veel te weinig. Begin november komen wereldleiders bijeen tijdens de VN Klimaattop in Glasgow. Dit is hét moment voor massaal protest. In alle hoeken van de wereld gaan mensen de straat op om politieke leiders tot actie te bewegen. Zo ook in Nederland: op zaterdag 6 november gaan we massaal naar Amsterdam om de straat op te gaan. Iedereen is welkom en nodig! We verzamelen op de Dam en gaan vanaf daar, met onze protestborden hoog in de lucht, naar het eindpunt. Daar staan verschillende mensen uit de beweging klaar om het woord te nemen en muzikale optredens te geven. Dus kom naar Amsterdam en doe mee!

KlimaatAlarm Deventer wil voor mensen uit de Stedendriehoek de reis naar Amsterdam op 6 november makkelijk maken. Als je je hier aanmeldt, dan word je geholpen om samen met anderen een samenreistreinticket te regelen. Meer info over de Klimaatmars hier.

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden