Kleur Salland helemaal groen door zwerfvuil op te ruimen met een app

Interessant? Deel het artikel

berkendwarsweg afval troep vuilnis

‘Helemaal Groen’ is een app die er voor zorgt dat het stukje Nederland waar jij net het zwerfafval hebt opgeruimd groen kleurt. Als iedereen in Salland die app nu eens installeert, dan kleurt Salland groen. Mooi toch?

Het werkt heel simpel. Download de app op je telefoon, zet hem aan als je gaat zwerfafval opruimen en zet hem uit als je klaar bent. Daar waar jij was toen de app aanstond kleurt dan groen. Een maand later verandert groen in oranje, weer een maand later wordt het bruin. Ofwel: je zou dat stukje straat eigenlijk iedere maand even moeten doen.

Zwerfafval maken is niet zo moeilijk blijkt iedere keer weer. Mensen gooien maar al te makkelijk hun troep gewoon in de berm. Met de app wordt zwerfaval opruimen ook een stuk leuker. En wat er meer van is: een schone omgeving weerhoudt mensen er van die smerig te maken. ALs er toch al troep ligt, schijnen we geneigd te zijn er gerust nog iets bij te gooien. Is het ergens schoon, dan zijn we geneigd het schoon te houden. Ofwel: opruimen helpt ook op lange termijn.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.