Kleinschalig groen initiatief? Vraag de Groene Cheque aan!

Interessant? Deel het artikel

kostbaar salland

Inwoners van Salland kunnen voor groene initiatieven, zoals het aanplanten van bomen, struiken, heggen en hagen, een Groene Cheque van maximaal € 500 aanvragen bij Stichting Kostbaar Salland. Het bestuur van Kostbaar Salland wil een stimulerende en ondersteunende rol vervullen voor actieve participatie van inwoners van Salland bij groene initiatieven. Er is voor 2020 voor Salland (Deventer, Olst-Wijhe en Raalte) een budget van € 10.000 beschikbaar voor deze initiatieven.

Door Kostbaar Salland

Stichting Kostbaar Salland stimuleert vooral ‘opgaand groen’: bomen, struiken, heggen en hagen buiten de bebouwde kom van dorpen en steden. Dat kan gecombineerd worden met een deel bloemrijke akker- en weideranden. Plannen voor alléén bloemenweides en/of bloemrijke randen worden niet in behandeling genomen. Voorbeelden zijn plannen voor een dorpsboomgaard, een idee om in het kader van de CO2-discussie als bewoners zelf meer bomen te planten of een combinatie van bloemrijke bermen met struiken. Kijk op de website van Stichting Kostbaar Salland naar voorbeelden van landschapselementen.

Kostbaar Salland steunt groene initiatieven met deze stimuleringsmaatregel tot een bedrag van € 500. Maak gebruik van het aanvraagformulier voor de Groene Salland Cheque. Dit formulier en de spelregels vind je op de website van Stichting Kostbaar Salland.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.