Kleine (!) namen en grote artiesten op de donderdag van Stöppelhaene

Of ze met de hele programmaraad samen naar het Eurovisie Songfestival gaan kijken? Bas Bolink moet hard lachen om die vraag. Wie weet hebben we hem wel aan het denken gezet. Namens de programmaraad van Stöppelhaene is hij dit jaar naar voren geschoven om het grote geheim van Raalte te onthullen: wie staan er op het hoofdpodium tijdens de 2024-editie van het Sallands Oogstfeest? Uit de eerste zin kun je al afleiden dat Joost (Klein) de grote publiekstrekker wordt. “Stel je voor dat hij wint…”, droomt Bolink hardop.

Interessant? Deel het artikel

joost klein stoppelhaene
Joost Klein

Joost – zoals zijn artiestennaam luidt – mag dan Klein heten, maar hij is hard op weg om een grote naam te worden. Of hij nu wel of geen hoge ogen gaat gooien tijdens het Songfestival (7 tot en met 11 mei in het Zweedse Malmö); het nummer Europapa brengt velen in beweging en velen hebben er in ieder geval ook een mening over. “De een houdt er van, de ander heeft er niets mee, maar degene die er niets mee heeft, is nieuwsgierig en komt misschien toch. Eén ding is zeker: het zorgt in ieder geval voor reuring, want Joost heeft eigenhandig een behoorlijke hype gecreëerd.”

Joost is de prachtige afsluiter van het donderdagprogramma (29 augustus) op het hoofdpodium van Stöppelhaene 2024. “We waren er mooi vroeg bij om hem te boeken”, refereert Bolink aan het goede werk van de programmaraad die hierin samen optrekt met boeker Frank Satink. “Ja, het klopt dat het weer heel anders is dan wat we hier gewend zijn. Maar we zijn ook wel verwend, want alles is wel zo’n beetje voorbij gekomen. Het mooie van de komst van Joost is dat we heerlijk meeliften op alle publiciteit rondom zijn deelname aan het Songfestival.”

‘Daar gaat ze’

Het moeilijke en tegelijk het bewonderenswaardige in het werk van de programmaraad is dat je een line-up moet bieden die alle leeftijden aanspreekt. “Dat is het uitvloeisel van het stempel festivalavond dat we de donderdag hebben meegegeven en we weigeren om voor de gemakkelijkste weg te kiezen. In de aanloop maken we eerst een longlist en dan gaan we kijken wat wel en niet mogelijk is. De belangrijkste afweging is wat de artiesten te bieden hebben ten opzichte van het bedrag dat we als organisatie kunnen ophoesten.”

Clouseau blijkt in dat geval een haalbare optie te zijn. “Ze hebben vorig jaar een revivaltour aangekondigd en dan is het wel zaak om er voor dit jaar op tijd bij te zijn en dat is gelukt”, vertelt Bolink over de Belgische groep van de broers Koen en Kris Wauters. Al decennia hartstikke populair en bekend van hits als ‘Daar gaat ze’ en ‘Laat me nu toch niet alleen’ en ‘Louise’. Een mooie parallel met Joost Klein is dat ook Clouseau heeft deelgenomen aan het Eurovisie Songfestival. Al kwamen de Belgen in 1991 niet verder dan de zestiende plaats met ‘Geef het op’.

De opening van de donderdagavond festivalavond is in handen van niemand minder dan Snelle. In Raalte mogen we zeggen dat we een jongen uit de buurt (Gorssel – Deventer) te gast hebben, maar heel Nederland is inmiddels bekend met zijn authentieke liedjes, zijn eigen stijl en zijn eigen perspectief op de Nederhop. Zijn eerste grote hit ‘Reünie’ uit 2019 was slechts de voorbode van een prachtige muzikale carrière waarin hij de ene na de andere hit scoort.
Tel je goed, dan hebben we nu drie artiesten/bands genoemd. Dat betekent dat er nog iets in het vat zit. “Er komt nog een grote naam op de poster”, maar die kunnen we nog niet bekend maken”, houdt Bolink de spanning er nog even in. “Het enige dat ik kan zeggen, is dat het gaat om een grote Nederlandse band.”

De verkoop van fysieke kaarten gaat 4 mei om 9.00 uur van start bij Schulten Lederwaren. De online verkoop via www.stoppelhaene.nl is vanaf 12.00 uur. Early bird tickets (3.000 stuks beschikbaar) kosten 32,50 euro (normale prijs is 35 euro). Early bird kindertickets (tot en met 14 jaar, 100 beschikbaar) kosten 20 euro (normaal 22,50).

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.