Klassieke klanken klateren benaderbaar over de Haere

Interessant? Deel het artikel

de haere klaterklanken

Klassieke muziek en vrije composities horen toch in een schouwburg, voor een select publiek dat zwijgend luistert en een kuch onderdrukt? Klaterklanken bewijst het tegendeel. Op De Haere bij Olst maakten zondag klassiek geschoolde musici hun genre benaderbaar en toegankelijk.

Wandelend langs diverse optredens kregen groepen bezoekers steeds een ieniemienie-concert voorgeschoteld. Met iedere keer ook een korte uitleg. Omdat de groepjes uit dertig personen bestonden, was er makkelijke interactie en kreeg je optimaal de kans net een stapje dichter bij de muziek en het verhaal daarbij te komen.

Zo legde Thomas Dulfer verschillende technieken van de fagot uit, die je anders ontgaan “omdat mijn instrument altijd achteraan gezet wordt.” Celliste Lidy Blijdorp bracht een miniconcert met werk van ondermeer Zoltán Kodály die zich liet inspirerend door vreedzaam protest van Letse vrouwen tegen het communisme. Met je ogen dicht zag je ze tijdens het optreden van Blijdorp op het strand staan neuriën. James Oesi kreeg losgerukt uit een orkest de kans van zijn contrabas een solo-instrument te maken. Violiste Merel Vercammen en Ties Mellema (saxofoon) vroegen het publiek welk dier ze herkenden naar aanleiding van vrije geluiden op viool en sax. Achteraf bleek alles goed, het zette aan tot anders luisteren. De vijf rietblazers van Calefax brachten met een hospitaalbunker op de achtergrond vrolijkheid op het terrein van de IJssellinie en haar herinnering aan de Koude Oorlog.

Klaterklanken, concertwandelingen en familieoptredens, is ook nog te zien op kasteel Rosendael in Rozendaal bij Arnhem (25 juli). Kaarten daarvoor zijn te koop via www.klaterklanken.nl en voor Kasteel Rosendael ook via www.musisenstadstheater.nl

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.