Kinderen schenken bomen voor vijf hectare nieuw bos op Sallandse Heuvelrug

Interessant? Deel het artikel

bomen

Kinderopvang Columbus Junior en Gastouderbureau 4Kids schenken Staatsbosbeheer vijf hectare bos op de Sallandse Heuvelrug. Overijssel schenkt voor dat doel de grond. Het gaat om 20.000 bomen

Met de schenking van ruim 20.000 bomen wordt de CO2-uitstoot, van 2020 en 2021, van Columbus Junior en 4Kids volledig gecompenseerd. En werken de organisaties klimaatneutraal. Sebastiaan Dekkers, algemeen directeur Columbus Junior en 4Kids: ,,Kinderopvang is erop gericht om bij te dragen aan een optimale ontwikkeling en een gelukkig leven voor kinderen. Maar hoe gelukkig wordt dat leven als we aan de andere kant de planeet op volle kracht uitputten, vervuilen en opwarmen? Duurzaamheid is daarom een onmisbaar onderdeel van onze filosofie. Wij maken onze kinderopvang op allerlei vlakken duurzamer en creëren bewustzijn bij onze kinderen over het belang van natuur en groen. Uiteindelijk willen we naar een uitstootvrije opvang. Zolang dat nog niet het geval is, planten wij elk jaar bomen om onze CO2-uitstoot volledig te compenseren.”

Verbinden van twee natuurgebieden

Het nieuwe bosgebied vormt de verbinding tussen de natuur op de Borkeld en de natuur op de Sallandse Heuvelrug. In de driehoek Rijssen, Holten en Markelo. De komende jaren wordt het gebied ontwikkeld tot een mooi gebied waar planten, dieren en insecten zich kunnen ontwikkelen.

Ine Nijveld, Boswachter Staatsbosbeheer: ,,Dit nieuwe bos is klimaatbestendig. Een bos met verschillende soorten bomen die beter tegen droogte, warmte en ziekte kunnen. Dit is naast het belang voor het klimaat ook belangrijk voor de biodiversiteit.”

Iedereen een Boom

De nieuwe bomen die geplant worden, tellen mee in het provinciale project Iedereen een Boom. Provincie Overijssel wil voor iedere inwoner een boom planten: 1,1 miljoen nieuwe bomen in Overijssel. Iedereen kan helpen dit aantal te bereiken.

Gedeputeerde Ten Bolscher, Provincie Overijssel: ,,Columbus Junior en 4Kids geven een prachtig voorbeeld van hoe bedrijven in Overijssel ook kunnen bijdragen aan het planten van bomen. Zo gaan we samen de klimaatverandering tegen en creëren we een fijne leefomgeving voor planten en dieren. Én voor onszelf.”

Ook een groene bijdrage leveren vanuit uw organisatie? Kijk eens op www.iedereeneenboom.nl .

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.