Kinderen SBO De Horizon Raalte verwonderen zich over noten en zaden

“Hoe maak je van een pompoenpit een pompoen?” Met deze vraag hielde de kinderen van De Horizon zich met veel plezier bezig.

Interessant? Deel het artikel

De Horizon kinderen zaden 221011

Iedere week volgen de leerlingen van SBO De Horizon vier middagen ‘DaVinci-lessen’. Leerkrachten geven geen aparte vakken zoals aardrijkskunde, geschiedenis en natuur meer, maar koppelen deze tijdens DaVinci-lessen om verbanden tussen vakken zichtbaar te maken. Tijdens het thema ‘lang geleden’ zoomden leerlingen in op de jagers die in de prehistorie noten en zaden verzamelden. Om meer te leren over de verschillende noten, zaden en peulvruchten kreeg de school op 10 oktober bezoek van de grootste noten- en zadenkraam van Nederland.

Leerlingen kregen bij de noten- en zadenkraam van de Olienoot uitleg over de verschillende noten, zaden en peulvruchten. Ook stelden leerlingen uiteenlopende vragen die varieerden van “Waar komen deze noten vandaan?” tot “Hoe maak je van pompoenpitten een pompoen?” Thijn (9 jaar) is enthousiast over zijn bezoek aan de notenkraam. “Ik wist niet dat er zoveel verschillende noten waren. Ik zag er veel die ik lekker vind zoals cashewnoten en hazelnoten. En walnoten! Die vind ik het lekkerst.”

DaVinci

Met DaVinci-lessen werkt De Horizon aan het wereldbeeld van de kinderen. Kinderen kijken groot naar de wereld – aan de hand van een thema – en zoomen vervolgens tijdens de lessen in op bijvoorbeeld een tijdperk of land. Vier middagen per week werkt de hele school aan DaVinci. Ook taal en begrijpend lezen wordt, waar kan, gekoppeld aan het thema. Tijdens de DaVinci-lessen werken kinderen vrij zelfstandig in themahoeken op en rondom het leerplein.

 

Website De Horizon

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *