Kinderen de Linderte tekenen samen met oma op het raam

Interessant? Deel het artikel

kinderen ouderen ramen tekenen

Paaseieren, boter, kaas & eieren, namen in spiegelbeeld… Op donderdag 25 maart vond bij woon/zorgcentrum Schuilenburg in Raalte het raamtekenproject plaats. Bewoners van Schuilenburg tekenden aan de binnenkant van de ramen de mooiste tekeningen, terwijl aan de buitenkant kinderen van groep 5 van basisschool de Linderte de ramen kleurrijk versierden. Een coronaproof project waar iedereen blij van werd!

Het initiatief kwam vanaf Mirjam Borger, combinatiefunctionaris cultuur in de gemeente Raalte. Zij zag dat dit project elders in het land werd georganiseerd en vond dit een geweldig idee voor Raalte. Schuilenburg en de Linderte waren direct enthousiast en zo stonden een paar weken later de kinderen en bewoners letterlijk tegenover elkaar.

Door het raamtekenproject kunnen kinderen en ouderen op een veilige manier met elkaar in contact worden gebracht. De ouderen in Schuilenburg mogen door corona maar weinig bezoek ontvangen, dus samen met de kinderen een activiteit doen is een welkome afleiding. De kinderen waren zich heel goed bewust van waarom dit zo belangrijk is en genoten zelf ook zichtbaar! De ramen werden rijkelijk versierd met lentetekeningen en paaseieren. Er werden in spiegelbeeld namen geschreven, zodat de bewoners binnen de namen van de kinderen konden lezen. En er werden heel wat potjes boter-kaas-eieren gespeeld. Leuk detail: de kinderen lieten de ouderen expres winnen…

In mei vindt het raamtekenproject ook bij de Hartkamp in Raalte plaats, in samenwerking met basisschool de Korenbloem.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.