Willy Boogaard ze woont met haar man Peter in hun zelf gebouwde Aardehuis in Olst. ze hou van struinen door de natuur en een beetje wildpluk. Daarin geeft ze ook workshops. Daarnaast staat ze ook voor de klas in het speciaal onderwijs in Kampen. Daar gaat ze met de kinderen op ontdekkingstocht in de schooltuin en leren ze hun eigen groente kweken!
Het recept van vandaag is heel bijzonder
Een lekkernij van vlierbloesem!
Twee jaar terug kwamen er 3 fietsers uit Parijs bij ons op bezoek. Ze waren onderweg naar Istanboel en wilden zoveel mogelijk ecoprojecten langs. In flitsende kleding met bijpassende bepakking kwamen ze onze wijk in gefietst. Ze zouden eerst gaan kamperen, maar in ruil voor een slaapplek in onze koepel, wilden ze wel helpen met tuinieren. Dat hadden ze duidelijk nog niet veel vaker gedaan. Helemaal waren ze verbaasd wat ik allemaal uit de tuin haalde en omtoverde tot een smakelijke maaltijd. Ze genoten met volle teugen. Ik liet ze de bloesem van onze vlier ruiken en vlierbloesemlimonade proeven. Ze vonden het heerlijk verfrissend. En op de dag van hun vertrek heb ik ze getrakteerd op vlierbloemenbeigneits. Een heerlijke lekkernij en heel gemakkelijk te maken!
Wat heb je nodig:
Verse vlierbloemenschermen
Kopje bloem
Beetje water
Zonnebloemolie in een steelpannetje
Vergiet met keukenpapier
Schuimspaan
Maak van bloem met water een beslag dat soepel vloeibaar van je lepel afloopt.
Verhit de olie in een steelpannetje.
Doop de vlierbloemenscherm in het beslag en daarna in de olie.
Als de scherm goudkleurig ziet haal je die eruit met een schuimspaan.
Leg de gefrituurde bloem in het vergiet met keukenpapier.
Tip: Serveer de knapperige vlierbloemenbeignet met een lekker bolletje ijs.