Kees Huls: Kiezen is veel moeilijker dan stemmen

Interessant? Deel het artikel

Foto PxHere
Foto PxHere

De 17e maart gaat het weer gebeuren: De Tweedekamerverkiezingen! Bij plaatselijke verkiezingen stem ik al tientallen jaren op GemeenteBelangen omdat ik een partij wil die zo dicht mogelijk bij me staat. Ik vind dat landelijke partijen op plaatselijk niveau vaak niet goed kunnen functioneren wegens tegengestelde belangen met de landelijke top. Bijvoorbeeld het dossier over de opwaardering van de N35 wordt al heel lang behandeld door VVD ministers, die een totaal andere visie hebben dan onze plaatselijke VVD bestuurders. Landelijk stem ik al heel lang op de CU. Niet omdat ik belijdend ben, maar omdat dat naar mijn mening de partij is met de meest integere mensen die redelijk goed bij hun standpunten blijven. De laatste 2 Kamerverkiezingen heb ik bij uitzondering CDA gestemd, de eerste keer om Pieter Omtzigt met voorkeursstemmen in de kamer te krijgen, de 2e keer om dezelfde reden op Maurits von Martels. Ik geloof erg in een sterk Europa, niet van landen maar van regio’s, met centrale kaderwetgeving voor gelijke condities, maar veel beslissingsmacht voor de regio’s. Daarom stemde ik de laatste Europese verkiezingen op Volt.

Door Kees Huls

Vrouwen als leiders

Ik ben heel erg voor vrouwelijke leiders. Zij mogen van mij verplicht gesteld worden. Zij treden veel verbindender op en worden niet gehinderd door lichaamsdelen waar andere politici op kunnen gaan staan en kunnen daardoor evenwichtiger en met meer visie regeren. Welke mogelijkheden overweeg ik, waarbij ik voor het gemak uit ga van partijen die al in de kamer vertegenwoordigd zijn:

Sigrid Kaag (D66)

Ik vind haar een superintelligente en uitmuntende politicus van on- Nederlandse statuur. Ik heb mij altijd verbaasd dat zij geen minister van Buitenlandse Zaken is maar slechts staatssecretaris. Terwijl haar “baas” Stef Blok toch veel meer het type van een condoomverkoper bij een chique drogisterij is. Maar ja, lid van de grootste partij en daardoor boven Kaag geplaatst, denk ik. Probleem met haar is dat ik vind dat D66 veel goede punten heeft maar ook vaak luchtfietserig is. Ik gun Sigrid mijn stem graag maar weet niet ik of ik mijn stem bij die bij de partij op de goede plaats vind.

Lilian Marijnissen (SP)

Partij met veel sterke punten maar ook enkele onverteerbare, zoals bijvoorbeeld hun standpunt over Europa. Ook vindt men daar een aantal drammerige types die mij niet liggen. Lilian vind ik een inspirerende vrouw die haar ideeën goed onder de aandacht kan brengen. Onbewust spelen misschien bij mij ook nog argumenten voor haar mee die eigenlijk niet meer passen in het huidige post- MeToo tijdperk.

Liliane Ploumen (PVDA)

Kundige vrouw met een groot netwerk, ook internationaal. Maar de PVDA is helaas een ‘noch vleesch, noch visch’ partij geworden dus valt voor mij af.

Esther Ouwehand (PvdD)

Veel goede standpunten, ook een aantal mindere. Niet erg bereid tot samenwerking.

Conclusie

Als ik zeker zou weten dat Kaag premier zou worden zou ik absoluut op haar stemmen. Maar helaas zit de wereld nog niet zo in elkaar zoals ik dat als ideaal zie. Ik ben bang dat D66 juist in de min gaat schieten vanwege haar, omdat de emancipatie nog lang niet voltooid is, hoe treurig ook. Ook bij de SP ben ik bang dat het meespeelt. Dus tot mijn schande moet ik bekennen dat het voor mij deze keer nog geen vrouw wordt.

Uiteindelijke keuze

Het programma van Volt spreekt mij totaal aan. Lijsttrekker Laurens Dassen vind ik uitblinken in zijn manier van politiek bedrijven: Op eigen kompas, zonder anderen vliegen af te willen vangen. Mochten zij een vrouwelijke lijsttrekker hebben gehad en een grotere achterban, zou ik op hen stemmen.Nu wordt het toch gewoon weer de degelijke en integere CU van betrouwbare Gert Jan Seegers.

Iedereen heel veel sterkte en succes toegewenst bij het maken van een keuze en zeker gaan stemmen!

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.