Kerkuil, holenduif en mandarijneend delen nest

Interessant? Deel het artikel

'@gerard broekgerrits nest ei broeden

Onze vogelspotter Gerard Broekgerrits neemt regelmatig iets bijzonders waar. Wat dacht je van een kerkuil, een holenduif en een mandarijneend die samen één nest delen! Echt waar. Broekgerrits trof het nest – al weer een tijdje geleden – tijdens een van zijn controles bij De Flierefluiter in Raalte.

Op een van de foto’s zie je vijf eieren van een kerkuil, daar ligt ook een dooie muis voor het ontbijt. En als je er verstand van hebt zie je ook twee eieren van een holenduif erbij liggen.

Op een andere foto zie je dat een mandarijneend er een paar eieren bijgelegd heeft. De eend neemt ook het broeden voor zijn rekening. De holenduif is toch al behoorlijk actief in en rondom de nestkast: er was ook al een nest óp de nestkast gemaakt.

Foto’s: Gerard Broekgerrits (senior)

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.