‘Kamers met Aandacht’ voor jongeren gezocht in de gemeente Raalte

De gemeente Raalte introduceert 'Kamers met Aandacht'; een nieuwe tijdelijke woonoplossing voor jongeren van 18 tot 23 jaar  die niet (meer) thuis bij ouders of verzorgers of in een zorginstelling kunnen of willen wonen, maar ook (nog) niet helemaal zelfstandig kunnen wonen. Stichting Kamers met Aandacht zoekt namens de gemeente kamers in de particuliere sector voor deze jongeren.

Interessant? Deel het artikel

Kees 231212 jongeren

De stichting Kamers met Aandacht koppelt jongeren aan mensen die een kamer over hebben. Iedereen kan in beginsel een Kamer met Aandacht aanbieden en iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden. Zoals een zolderkamer bij een gezin, een kamer bij een alleenstaande of bij een ouder echtpaar. Maar ook een kamer in een studentenhuis. Voorwaarde is dat de kamer minimaal één jaar kan worden verhuurd en dat de huurprijs niet hoger is dan het bedrag dat de landelijke huurcommissie adviseert. 

Persoonlijke aandacht

De jongeren krijgen begeleiding van hun eigen hulpverlener. En met een beetje persoonlijke aandacht van hun tijdelijke huisgenoten bouwen ze een eigen netwerk op om op terug te vallen. Totdat ze uiteindelijk helemaal op eigen benen kunnen staan.

Zorgvuldige match

De verhuurders en jongeren worden zorgvuldig gematcht. Verhuurders bepalen zelf hoeveel ‘aandacht’ precies zij kunnen bieden en op welke manier. De jongeren betalen de maandelijkse huur, hebben in elk geval een passende dag-invulling (werk, scholing of anders) en geen problematiek die het dagelijks functioneren in de weg staat.

De stichting Kamers met Aandacht is eerder in andere steden en regio’s gestart en heeft inmiddels 178 jongeren gekoppeld aan verhuurders. Het gaat in de regio Midden-IJssel, waar gemeente Raalte onderdeel van uitmaakt, om een pilot van bijna drie jaar, waarin Stichting Kamers met Aandacht op zoek gaat naar kamers voor jongeren uit onze gemeente. Met als doel dat jongeren na de tijdelijke periode op een andere kamer of volledig zelfstandig kunnen gaan wonen.

Nieuwgierig geworden?

Mensen die een kamer vrij hebben en interesse hebben om deze als Kamer met Aandacht aan te bieden, kunnen voor meer informatie kijken op onderstaande website of contact opnemen via info@kamersmetaandacht.nl / tel. 06-11134685.

Website Kamers met Aandacht

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.