Jumbo gaat 300.000 kilo minder plastic gebruiken, AH doet ook mee

Interessant? Deel het artikel

jumbo verpakking

Jumbo gaat 300.000 kilo minder plastic gebruiken door nieuwe verpakkingen toe te passen. Producten worden niet meer in een bakje gedaan, maar in een plastic zak. Dat scheelt zeventig procent plastic. De verandering is vanaf april ingezet. Ook de kleur verdwijnt uit de verpakking: het blauwe bakje van de champignons wordt doorzichtig. Dan kun je de plastic beter hergebruiken.

Sommige aanpassingen liggen enorm voor de hand: een tros bananen wordt binnenkort bij elkaar gehouden met een papieren bandje erom. Biologische aardappelen worden aangeboden in een papieren zak.

Uiteindelijk wil Jumbo in 2025 twintig procent minder verpakkingsmateriaal gebruiken.

Albert Heijn

Albert Heijn gaat over op duurzame verszakjes. In plaats van plastic verpakking, kun je voortaan een herbruikbaar tasje meenemen. Dat gaat 130 miljoen zakjes schelen, is 243.000 kilo plastic. Per jaar. En wie bij de kassa toch nog een tas mee wil, die krijgt er een die vedel duurzamer is.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.