Jos van Westing: Vrede moet van óns komen

Interessant? Deel het artikel

jos van westing

Het is kersttijd, een tijd van vrede en licht voor alle mensen. Maar is dit, in het licht gezien van miljoenen vluchtelingen, hongerigen en ontheemden, eigenlijk wel realiteit?

Door Jos van Westing

Door de eeuwen heen is er niet veel veranderd. Nog steeds is er die honger en laten we mensen letterlijk in de kou staan. De westerse wereld viert de kerst met warmte en gezelligheid en mooie cadeaus, zijn wat vrijgeviger dan anders voor de minderbedeelden en sussen daarmee het geweten.

Wat kunnen wij er aan doen? Het zijn de machthebbers, de wapenindustrie en de opstandelingen die deze ellende veroorzaken. Wij verdedigen onze vrede met een goed toegerust leger zodat wij die ellende niet over ons afroepen. Wij zetten zelfs vredesmissies in, in landen die het zelf niet aan kunnen. Meer kunnen we niet doen. Toch?

Maar kunnen wij ook echte VREDE brengen in deze wereld? Het is niet te bereiken door het aan de wereldleiders over te laten, die weer verdragen sluiten maar elkaar niet vertrouwen. Vrede moet van óns komen!

De gewone mens die ziet dat het zo niet verder kan. Dat kan, door ons bewust te zijn van eigen kracht. Geen kracht van geweld, maar de kracht van liefde. Er zijn twee krachtige emoties in ons: angst en liefde. De angst wordt aangewakkerd door regeringen, wat we zien op TV en media die daar veelal de nadruk opleggen. En die angst lokt weer agressie uit. Dat is niet de juiste weg. De enige weg is de liefde en daar hunkert iedereen naar, ongeacht afkomst of religie.

Liefde
Liefde alleen kan alles overwinnen. En de kracht van liefde zit in ieder mens daar moeten we ons bewust van worden. En bewustzijn schept vrede. Met bewustzijn/gedachtenkracht kunnen wij scheppen, creëren en dingen laten manifesteren ook vrede. Hoe mooi zou het zijn als jij begint je bewustzijn te verruimen. Te vertrouwen op die enorme kracht die in je zit en dit durft uit te dragen. Jouw gedrag gaat werken als een olievlek. Als veel meer mensen met dat verruimde bewustzijn in een kring bij elkaar komen, hand in hand met dezelfde gedachte over vrede, zal dit een geweldige energie geven. Dat bewustzijn schept dus echte vrede voor jou, je omgeving en nog veel verder.

Mooie feestdagen,

Jos

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.