Joop van der Wal breekt puzzel-leg-records

Interessant? Deel het artikel

joop van der wal

Damast vraagt Sallanders van allerlei pluimage naar hun mening of ervaring ten aanzien van gebruiken, tradities, cultuur. Wat doe jij bijvoorbeeld zo’n hele avond. Vooral nu de avondklok regeert.

Door Joop van der Wal

Wat doet een Sallander in de tijd dat hij niet op straat wordt geacht te verschijnen? Hij zit thuis. Hij laat voor de nacht nog even zijn hondje uit, maar bezoekjes aan bekenden staan tijdelijk even op een laag pitje. Het pitje is uit zeg maar.

Ik ben geen geboren Sallander, maar er zit voldoende plattelander in mijn bast om mij netjes aan de regels voor covid-preventie te houden. Wat ik buiten de deur deed voordat de beperkingen hun intrede deden, was al niet spectaculair. De Schouwburg is al bijna een jaar geen optie meer en dat is jammer. De TV draait door en de boekhandels liggen stil. Als je toch je geest wilt verzetten en niet alles panklaar voorgeschoteld wilt krijgen, lees een boek zou ik zeggen. Veel van de boekhandelaren willen best een bestelling bij jou thuis brengen. Laat je fantasie nog eens met je op de loop gaan. De TV serveert vaak films waarvan de afloop al een uur voor het einde te voorspellen is…

Mijn avonden vul ik regelmatig met een legpuzzel. Ik ben niet een type dat de duizend stukjes vastlijmt en aan de muur hangt. In veel van de minstens tachtig dozen JigSaw achter het schot op zolder staat in de deksel een datum en een tijd. Driehonderd stukjes? Anderhalf uur. Vijfhonderd? Een uurtje of zes. Sommige puzzels laten zien dat ik ze al minstens twintig keer heb gelegd.

Als een puzzel af is, blijft hij niet liggen. Al na een minuut of tien zitten alle stukjes weer netjes in de doos op de trap richting zolder. Nee, mij verveelt het niet. Ik realiseer me nu dat ik naast de vele havengezichten nog geen legpuzzel heb met een Sallands landschapje. Misschien als het weer kan bij Het Goed nog eens neuzen tussen de puzzels.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.