Jongerenvoorstellingen ‘Theater Na De Dam’ in Olst t.g.v. Dodenherdenking

Op 3 en 4 mei vinden er in park Westenvoorde te Olst voorstellingen plaats van Theater Na De Dam ter gelegenheid van Dodenherdenking en oorlogen.

Interessant? Deel het artikel

© Theater Na De Dam
© Theater Na De Dam

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Elk jaar spelen gelijktijdig meer dan honderddertig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Jongerenvoorstellingen vormen een wezenlijk onderdeel van Theater Na de Dam. Jongeren verdiepen zich samen met theatermakers in de geschiedenis van hun wijk ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en interviewen ouderen uit de buurt over hun herinneringen. Die gesprekken gebruiken zij als basis voor hun voorstelling. Dit jaar doet ook Olst mee met de jongerenvoorstellingen van theater Na de Dam.

De nacht voor de bevrijding

Theatermaker Marije de Haan is samen met vijf jongeren uit omgeving Olst/ Wijhe in gesprek gegaan met ouderen die als kind de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Deze ontmoetingen hebben geleid tot een indrukwekkend gesprek over slapeloze nachten en de realiteit van nachtmerries die werkelijkheid werden. In ‘De nacht voor de bevrijding’ nemen we je mee op een reis door de tijd, waarbij vijf jongeren je laten zien dat zelfs in de donkerste nachten van de geschiedenis, er altijd een sprankje hoop is dat ons naar het licht leidt.

We kijken terug in de tijd om de echte betekenis van vrijheid en hoop te begrijpen voor ons leven nu…want het is de afgelopen tijd wel erg donker.

(Lees verder onder afbeelding)

Theater na de Dam Holstohus dodenherdenking
© Theater Na De Dam

 

Data en tijden Theater Na de Dam Olst

Vrijdag 3 mei     21:00 uur

Zaterdag 4 mei 17:00 uur

Zaterdag 4 mei 21:00 uur

Startlocatie

Holstohus Olst, van hieruit vertrekken we naar Park Westervoorde

Kosten

Tickets à € 5,- via www.uthuus.nl

Crew

Regie: Marije de Haan

Regie Assistent: AnneFleur Verkade

Spel: Sylt, Saylina, Alexandra, Lenna en Puck

Vormgeving: Rosalie Niemeijer

Met dank aan

Theater na de Dam, Gemeente Olst/ Wijhe, Stichting kunst en Cultuur Olst/ Wijhe, 4 mei comité en de ouderen die hun verhalen met ons hebben gedeeld.

 

’t Het nog nooit zo donker west

Of ‘t wer altied wel weer licht’

Theater na de dam holstohus dodenherdenking
© Theater Na De Dam

 

Weten wat er nog meer speelt in Olst-Wijhe? Klik hier

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.