Jonge talenten uit Olst vertegenwoordigen Nederland op het EYOF in Maribor, Slovenië

Van 23 t/m 29 juli aanstaande staat het Europees Jeugd Olympisch Festival op het programma. De beste Europese sporters in de leeftijd van 14 t/m 18 jaar verzamelen zich daarvoor in Maribor, Slovenië. Dit jaar nemen daar maar liefst 2 sporters uit Olst aan deel.

Interessant? Deel het artikel

jongteam

Esmee Blok en Isah Legebeke (beide 16 jaar) zullen het in Slovenië opnemen tegen sporters uit maar liefst 45 landen. Esmee zal proberen zich in het wielrennen op het podium te fietsen en zo een medaille in de wacht te slepen. Op het moment traint zij bij CyclingClassNL op het CSE in Zwolle en rijdt ze wedstrijden voor AWV de Zwaluwen in Almelo. Na het EYOF in Maribor gaat ze nog op trainingsstage naar Frankrijk.

Isah zal met de handbalsters van Oranje U17 strijden om een podiumplek in Maribor. Zij traint en speelt op het moment met Oranje U17 en met de DS 1 en 2 selectie van Kwiek uit Raalte. Volgend seizoen zal zij uitkomen in de eerste of ere divisie van het Nederlandse handbal. Na het EYOF in Maribor reist zij af naar Montenegro voor het jeugd EK met Oranje U17.

22 juli zullen de sporters afreizen naar het Olympisch dorp onder leiding van Chef de Mission Jeroen Otter. In Maribor krijgen ze de kans om als individu en ook als team te leren presteren op een evenement met meerdere takken van sport en met olympische “wetten”.

Volg Talent Team NL op hun weg naar het hoogste podium!

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.