Joke Proper: Syrisch eten op rolletjes

In Olst werd een prachtig plan uitgewerkt voor ondersteuning van de inwoners van het Syrische dorp Saraqiub, de geboorteplaats van Olster schrijver en journalist Hasan Kaddour. Kunstenares Joke Proper was hier actief bij betrokken.

Interessant? Deel het artikel

hasan 230209 verwoesting

“Wil jij vanavond in mijn plaats naar Ut Huus in Olst gaan, daar wordt met een groep mensen gebrainstormd om iets te organiseren voor de slachtoffers van de aardbevingsramp in Syrië”, vraagt Hasan aan mij.

Dat doe ik natuurlijk met plezier. Als ik binnenkom zit er al een groepje mensen waar ik bij aan kan sluiten. Ik voel me direct thuis want ik zie enkele vertrouwde gezichten. Binnen 5 minuten vliegen de ideeën over de tafels. De besluiten volgen meteen. Fantastisch. Van idee tot besluit; er zit niets tussen. Het loopt op rolletjes. Een ja of een knik naar elkaar is voldoende om iets op te pakken. Wat heerlijk inspirerend. Men ziet geen drempels of belemmeringen. Dat heb ik wel anders meegemaakt denk ik, zo kan het ook. Het komt door het gezamenlijke doel dat we hebben met elkaar. Krachten bundelen en willen. Best bijzonder. Dit is de creativiteit waar ik zo van hou.

Er vliegen borden met Syrisch eten binnen. Met liefde gekookt en dat proef je. Tongstrelende rijst, courgettes met een sausje, heerlijk. Dan het dessert, zoete fluweelzachte rijstpudding met een krokantje van pistachenootjes.

De datum wordt 24 februari. Het thema van de avond: “van dorp tot dorp”. Het dorp Olst en het dorp Saraqiub worden tijdens deze avond voor altijd aan elkaar gesmeed. Jouw gift deze avond is voor de mensen uit Saraqiub dit keer. Het wordt een avond met film, eten, muziek en poëzie.

Op 25 februari tijdens het muziekcafé wordt er met de pet rond gegaan en tijdens carnaval komt er een collectebus.

Olst, een dorp zonder oorlog en ramp. Saraqiub, een dorp in Syrië waar mensen het nu heel moeilijk hebben. Zullen we samen zijn en de afstanden verkleinen?

 

Geef gul deze avond als dorpsgenoten onder elkaar.

Nadere informatie volgt via de Socials en via de poster,

Zegt het  voort!

 

Website Proper Art

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.