Joke Proper: Rokken en Rollen in Olst

Kunstenaar en columnist Joke Proper had een rok & rol avond in het nachtleven van Ut Huus.

Interessant? Deel het artikel

Joke 230227 Rok en Rol Holstohus

“Weet jij wat het verschil is tussen een jurk en een rok”, vraagt Hans. Deze ronkende vraag wordt me gesteld in het tweede muziekcafé in Olst. Het thema is tenslotte rok en rol. “Rok is korter dan jurk” zegt onze tafelgenoot.

We lachen, proosten en associëren door op het thema kleding. Agnes legt aan Hasan uit wat het verschil is tussen een kous en een sok. Zo leuk om dat uit te mogen leggen eigenlijk. Ze doet dit beeldend met het lengte gebaar er bij. Hasan begrijpt het meteen. We nemen een schaal met bruin fruit en een shotje voor Syrië. Het stroperige goedje smaakt naar droplikeur en rode peper. Een mengeling tussen een hoestdrank en een bloody Mary vind ik. Wat maakt het uit, de band gaat spelen. Een echte contrabas zien en horen, hoe heerlijk is dat. Live muziek in eigen dorp!

Mijn  gezelschap bestaat onder andere uit diervriendelijke journalisten, natuurmensen, schrijvers, dichters en een fotograaf. Bont. Niet echt natuurlijk.

Het valt mij op dat er oprecht interesse is voor elkaar. Maar dan echt. Gelachen wordt er ook als ik mijn eerste schotje ever probeer. In één keer achteroverslaan “Jokie”  het is voor Syrië. Er volgt een beschaafde, ietwat licht opruiende aanmoediging.  Ik doe het niet; in één keer achteroverslaan. Groepsdruk maakt mij altijd wat eigenwijs. Ken je dat? Wat ik wel doe, genieten, omdat de sfeer gezellig is.

Wat maakt een sfeer nu zo? Dit soort vragen stel ik mezelf als ik al lang en breed weer thuis ben. Het vuurtje bij binnenkomst, de mensen achter de bar die ons al swingend ontvangen, ze hebben zelfs rock en roll kleding aan. Dan denkt een mens al snel: hier is het feestje! Feest is het doel en niks anders. Wie wil er nou geen feestje als doel?

Vandaag, 25 februari 2023 was deze party in good old Ut Huus in Olst tijdens het tweede muziekcafé.

 

Op naar het volgende spektakel.

 

Website Proper Art

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *