Joke Proper: Rage

Columnist en beeldend kunstenaar Joke Proper bemachtigt toch nog het boek over Olst vroeger.

Interessant? Deel het artikel

Verzamelalbum Olster Erfgoed ruilbeurs

Kan het zaterdagochtend 10.00 uur? Het is oké. Ik sla mijn laptop dicht en noteer de afspraak; “boek”. Niet zomaar een boek, nee het is: “HET boek”

Mijn dorpsgenoten zijn er al maanden druk mee. Op Facebook zie ik heel vaak foto’s van de bekende  gele briefjes met een rij nummers er op. Mensen die dubbele plaatjes hebben of willen ruilen. Het is een grote rage, dit boek van Olst. Er zijn onlangs lange files bij Den Nul gesignaleerd tijdens de ruilbeurs in het Infocenter IJssel, Den Nul. Er werd hierdoor bijna een hernieuwd zebrapadbeleid op de gemeentelijke agenda gezet.

Als geboren en getogen Olstenaar was ik inmiddels bloednieuwsgierig geworden naar de inhoud. Had me er al bij neergelegd dat ik het boek niet heb en waarschijnlijk nooit zal krijgen. Gewoon te laat.

Ineens popte het op. De weggeefhoek van Olst. Iemand die het boek aanbiedt met een aantal plaatjes. Yes! Ze woont nog bij mij in de straat ook.

I’m in. Into de rage. Beetje laat want hele dorp is vast alweer klaar met de hype.

Zo loop ik op een regenachtige zaterdagmorgen als laatboekbloeier naar de gulle geefster.

Als ik maar niet blijf plakken…. In het boek van Olst!

Website Proper Art

 

 

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *