Joke Proper: De wow factor

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper uit Olst is in de pen geklommen over vrijwilligerswerk.

Interessant? Deel het artikel

Joke 230128 wow cafe

We leven in een tijd waarin het moeilijk is vrijwilligers aan organisaties te binden. Het is fijn om samen met de andere Sallandse deelnemers met verfrissend elan te leren van elkaar over dit onderwerp.

Vanavond ben ik  uitgenodigd door Angelieke Huisman van Ut Huus voor een buitenbarbeque met wow factor bij Ripperda in den Nul. Warm aangekleed ga ik er heen om te brainstormen over kunst en cultuur in Olst-Wijhe. Het ijs zit aan mijn neus, maar is bij aankomst wel meteen gebroken. Hier zitten mensen met passie.

Naast onze tafels staan een aantal enorme braadsleeën die al gezellig pruttelen voor de eerste gang: een artistiek soepje. Onze handen zijn meteen weer warm, dat scheelt.

De enthousiaste tafelpraeses en marketeers Thomas Siemonsma en André van der Meulen, verleiden ons na te denken over hoe een organisatie vrijwilligers kan werven en behouden. Gelukkig… het is geen “ja maar groep” waar ik in terecht ben gekomen. Ik heb meestal last van “ja maar” types…jaja, je hebt ze nodig, maar nu even niet. Yes. De ideeën rollen over de tafel. Naast meer calorieën krijgen we na elke gang meer energie en inspiratie.

Er wordt uitgepakt, ik voel me verwend. Het licht rosé gegaarde hoofdgerecht vult het hele bord van rand tot rand. Dat zie je niet vaak meer nietwaar. Om de schalen met lekker geroosterd eten maar niet te noemen.

Tijdens de sessie  wordt er volop gelachen en gebrainstormd.

Herkauwend op onze gerechten produceren we steeds meer  ideeën, en tot slot stelden we vast:

de liefde voor kunst en cultuur in Salland gaat ons aan het hart en vanavond ook door de maag.

 

Muziekvereniging de Harmonie,  Stichting Kunst- en cultuur Olst-Wijhe, ’t Nut , toneelvereniging Herman Heijermans,  de mensen van de Blueskrant en het muziekcafé zijn op zoek naar jouw vrijwillig talent.

Help je ze zoeken

 

Website Proper Art

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *