Joke Proper: Chloor

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper in vakantiestemming met haar (klein)kinderen.

Interessant? Deel het artikel

Foto: Gerard de Jong
Foto: Gerard de Jong

Een bont gezelschap. Vier kleinkinderen en vijf volwassenen die verwachtingsvol aankomen bij het all inclusief complex in Assen voor een familie uitje. Het is vakantie en we hoeven even niks. Ik zie de kleintjes, gewichtig kijkend bij de receptie tijdens het incheckmoment. Meteen is er extra veel popcorn, met liefde bereid door zus J.  Hoppa.. er komt ook nog drinken bij. Ik omarm de groene polsband die toegang geeft tot een paar dagen luilekkerland.

Het ontdekken van de nette hotelkamers is een goed begin. Het gretige viertal wil natuurlijk meteen  zwemmen in het subtropische zwemparadijs. Ik wurm me gelukzalig in mijn badpak. De klapperende deuren van de hokjes, de kluisjes bij de doucheruimte en tenslotte de potpourri van lijven in het water,  ik neem het even in me op. “Omaaa, we gaan van de glijbaan” joelt kleine M van drie. Hij gaat een gevaarlijk ruwe betonnen trap op en verdwijnt in een soort Efteling rotswand, zijn moeder hijgend achter hem aan. “Oma ga je ook mee?”  Ik denk nog aan die keer op de kermis dat ik mezelf in een veel te kleine gele helikopter wurmde die veel te hoog bleek te gaan. “Natuurlijk ga ik mee!”

Dapper houd ik me vast aan de stang en daar zweef ik door een bochtig parcours in het pikkedonker. Blij met het  licht aan het einde van de tunnel, zie ik kleine M. het plonsbad alweer uit klimmen. “Nog een keer!” gilt hij. Wat een held! Hij gaat opnieuw terwijl ik huichelachtig escape: “oma gaat nu even kijken  hoe jij straks uit het gat springt.”

De golven, de bubbelpotten en stoombaden zorgen voor een hele middag pret. Tijdens het avondeten ontdekken de kinderen dat hun polsbandje garant staat voor allerlei lekkers. Ze worden er zelfstandig van, mogen zelf kiezen en komen terug met grappige combinaties.

Grote M. als horecaondernemer in de dop,  zorgt voor iedereen, zo leuk vindt hij het bij de koffie en limonadeautomaten. Na het eten gaan we nog een keer zwemmen want er is familiedisco. We blenden soepel in tussen feestende en dansende families. Geen tijd voor praten of overleggen, nee gewoon hossen en meedoen. Ik vergeet de moeilijke tijd die achter me ligt en zie de gelukzalige snoetjes van de kleinkinderen. Het glas van het leven moet halfvol zijn toch?

Laat het dit keer een heel bad vol chloor zijn!

Website Proper Art

 

© Proper Art/ Stichting Hier in Salland

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden