Joke Proper: Beter een goede buur…..

Beelden kunstenaar en columnist Joke Proper keek rond bij de heropende winkel Goede Buren in Olst.

Interessant? Deel het artikel

Joke Proper 230305 goede buren

Ineens vliegt de deur open en wordt er een soort kar naar binnen geduwd door twee opvallende dames. Mijn dochter, schoonzoon en ik staan dan al een tijdje in de drukbezochte winkel “goede buren” Ze zijn verhuisd en vandaag, 4 maart, zijn ze weer geopend. Het pand waar ze nu in gehuisvest zijn is het voormalige pand van woninginrichting Brummel, daar werden o.a.  gordijnen verkocht. Lang geleden was er een brandweerkazerne in het pand.  Ik speelde er graag met mijn vriendinnetje, tussen de enorme grote rode gepoetste auto’s.

De twee zingende badmutsen zorgen voor een bruisende openingsact. Ondertussen hebben we al  rondgeneusd, er hangt tweedehandskleding, er is biologische groente, speelgoed en zelfgemaakte cadeautjes. Er wordt ook nog soep gekookt.  Dochterlief koopt een leuke kindermoestuinset, ik neem wat kinderkleding mee. We krijgen een duurzaam cadeautje en pakken dit nog niet uit.

Het is een winkel om lekker in rond te struinen. Buiten staat de weggeefkast. Thuisgekomen googel ik nog even op de website van goede buren en daar vind ik:

In het centrum van Olst biedt ‘Goede Buren’ plek aan allerhande maatschappelijke initiatieven en ondernemingen die een duurzame (deel)economie bevorderen. U kunt bij ons terecht voor een breed scala aan goederen en diensten: reparatie van kapotte spullen, groepsmaaltijden gekookt van nog prima over-datum-groente, een gezellige stamtafel waar koffie en thee altijd vers klaar staan, geld besparen dankzij energie-advies op maat, tweedehands kleding voor een goed doel en verse groenten van Overkempe, recht van het land.

Ik pak mijn cadeautje uit, er zit een handgemaakte tas in. Dan vind ik ook nog leuke groente en fruitnetjes van gerecyclede vitragestof. Origineel bedacht en mooi afgewerkt. Ik besluit ze te gaan gebruiken voor mijn moestuin.

Dank jullie wel voor het mooie cadeau en veel succes in de nieuwe winkel, kom jij er ook eens kijken?

Een goede buur is beter dan een verre vriend!

Website Goede Buren

 

Facebook Goede Buren

 

 

Website Proper Art

 

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *