Joke Proper: Anders dan anders

Kunstenaar en columnist Joke vertelt over een koninklijk huwelijk in het Midden-Oosten

Interessant? Deel het artikel

زواج-الامير-حسين-ورجوة-ال-سيف-promo-1

Ja het is anders, die bruiloften in Jordanië. Ik heb er nooit één echt meegemaakt, maar hing wel voor de pc te kijken naar een Jordaanse kroonprins en zijn Saoedische prinses “to be” Als romantisch type klim ik graag in het scherm om me helemaal in te leven in wat er daar gebeurde.

De gelukkige ouders en schoonouders en de bruid… mooi klassiek in haute couture met sleep en sluier en tiara. De start was een  wandeling van de bruid naar het hoofdgebouw zeg maar. Die wandeling gaf een inkijkje in de paleistuin met marmeren paden en trappen en doorkijkjes met waterpartijen. Witte bloemen en keurig verzorgde bomen.

Het onlangs opgeknapte postzegeltuintje van mijn pa en ma is daar niks bij. De bruid hing aan de arm van haar bijna zwager. In een snel tempo kwamen ze binnen en verdomd, daar zat de gom al klaar in een militair aandoend pak met pet. Ernaast wat wijzen uit het oosten en de lachende koning van Jordanië.

Binnen 5 minuten waren ze getrouwd. De rondrit, de enorme bruidstaart met dans en felicitaties …alle ingrediënten waren er voor het sprookje “ze leefden nog lang en gelukkig”. Over sprookjes gesproken:

Maxima en Willem waren er ook, onze koningin met een decolleté waar weer veel commentaar op was, dit keer niet van Jeroen Snel. Die kijkt voortaan wel ergens anders naar nietwaar?

Ja het was anders, deze zwoele bruiloft in het verre oosten…of is dit alles in de basis hetzelfde? Is het houden van… van mens tot mens wat er wordt gevierd ? Of zat er in dit geval een strategietje achter? Een alliantie tussen twee landen.. een familie vetetje …een ander dingetje?

Nou ja een feest was het wel, met taart dans en vrouwen die heel snel heen en weer gaan met hun tongen en daarbij een gillend geluid maken,

 

Grappig toch?

Website Proper Art

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden