Joke Proper: 100 glimmende oudjes langs de IJssel

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper neemt met Mr.M. voor het eerst deel aan een oldtimer toertocht met hun klassieke witte MG roadster.

Interessant? Deel het artikel

joke 230918 IJsselrit 02

Vorig jaar regende het de hele dag, maar dit jaar gaat het echt gebeuren; M. en ik doen mee aan onze eerste oldtimertoertocht ooit. De primeur van de rondrit  gaat naar de IJsselrit, georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers uit Olst.

Onze klassieker, een MGB roadster, glimt als een spiegel, zelfs de leren riempjes van de mand achterop zijn extra ingevet. M. en ik zijn gek met ons oudje. Als we de bewuste dag opstaan kijken we eerst op de buienradar. Het lijkt mee te vallen dus beslissen we dat we mee gaan doen.

Plaats van samenkomst is het mooie park bij de muziektent en daar komen ze allemaal aanrijden. Wel 100 oude auto’s in allerlei variaties, van een good old Dafje tot een beauty van een Rolls Rolls-Royce. Er is zelfs iemand uit Duitsland gekomen om mee te doen. We maken een gezellig praatje met haar, ze is eigenaresse van een mooi pareltje.

Elke auto roept altijd verhalen op en juist die verhalen zijn zo leuk.

We staan naast een geweldige “ snoek” die zich bij de start omhoog pompt. Dat was vroeger al bijzonder om te zien. Dan gaan we door de feestelijke startboog en beginnen aan een mooie route langs de IJssel bij Deventer en verder door het groene Sallandse landschap. Bij Joppe raakt de hele rij de weg kwijt, het ouderwets bordjes lezen doet aan vroeger denken.

Natuurlijk komt het allemaal goed. Een lange rij prachtige auto’s is een bezienswaardigheid; er wordt onderweg uitbundig gezwaaid en we zien blije gezichten. De tussenstop met lunch is bij een oldtimergarage in Bathmen waar we ook weer prachtige wagens in de verkoop zien.

Bij terugkomst zijn er allerlei andere activiteiten, er is muziek en zang van o.a. Luisella Lai, de harmonie en een rock en roll band. Ik zie kinderen dansen en plezier maken. Zo wordt het een feest voor jong en oud!

De heerlijk gevulde Goodie Bag met kekke zonnebril, autobladen en natuurlijk… autoshampoo doet ons besluiten volgend jaar zeker weer mee te doen.

Olst oldtimerdorp. Klinkt goed toch?

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden