Joa joa, Raalte wilde al in de jaren tachtig een knussere Grote Markt

Interessant? Deel het artikel

joa joa

In de jaren tachtig is Raalte begonnen met de Grote Markt en De Plas te verprutsen. Er kwamen grote betonnen gebouwen omheen te staan. De wens voor meer beton was zo groot dat durf-investeerders gratis fundering in de vorm van een parkeergarage kregen aangeboden. Die jongens van het snelle geld konden daardoor Het Schip zo goedkoop bouwen, dat direct doorverkopen de snelste winst was. Snelle winst en enorme winst, de nieuwe eigenaar kreeg zelfs vijf jaar lang de garantie voor een minimale verhuurprijs voor winkelruimte. Die minimale prijs was hoger dan de haalbare huurprijs voor winkeliers, dus was leegstand het gevolg.

1500 Raaltenaren hebben nu hun stem uitgebracht op een knusse Grote Markt en De Plas. Zou dat lukken met al dat beton er om heen? De gemeente gaat daarover nu verder in gesprek met belanghebbenden, schrijft Raalte in een persbericht: met ondernemers en evenementen-organisaties. Tja, dan ga je toch weer het ene belang boven het andere belang stellen.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.