Joa joa: het kon vriezen, maar het gaat dooien

Interessant? Deel het artikel

joa joa

Corona was in de media even op het tweede plan geraakt. Er was zo weinig aandacht voor het verlengen van de ophokplicht dat jongeren vergaten te rellen. En de extreme dalingen van het aantal positief getesten kreeg ook bijna geen zendtijd, ook omdat journalisten voor het eerst leken te begrijpen dat dat getal iets zegt over de testbereidheid en zo goed als niets over de verspreiding van het vaccin. De mensen die hun leven ongezond hebben geleefd nu als eerste ingeënt worden zou zonder sneeuw ook vast en zeker tot allerlei inzichten in de krantenkolommen geleid hebben.

Maar er lag sneeuw. Tweederangs weermannen- en vrouwen werden van stal gehaald om de elfstedentocht te voorspellen (de echte voorspellers hadden al lang gezien dat we dat niet gingen halen). De krant schreef een foto-wedstrijd uit, want daar bestaan social media nog niet. En de ijsman mocht uitleggen wat je moet doen als je door het ijs zakt.

Na zondag gaat het dooien. Als je het ‘nieuws’ volgde moet je dat volkomen verrast hebben. Nuchtere mensen zagen dat al aankomen. Wat nu? Waar moeten de media het nu over gaan hebben?

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.