Jenneke van Doesburg: Recensie Theatertour ‘Uit het hoofd’ – HOFtheater, Raalte

Zondag werd Jenneke in het HOFtheater meegenomen voor een bergwandeling door Esther Groeneberg & band.

Interessant? Deel het artikel

jenneke

Esther Groenenberg neemt je mee op een Oostenrijkse berg in haar voorstelling ‘Uit het hoofd’. Met haar begeleidingsband zorgt deze theatervrouw voor een avond, in dit geval een middag, herkenning, plezier en muzikaal genieten.

Als je een beelddenker bent, zie je steeds een foto in je hoofd. Ester Groenenberg is een liedjesdenker, op de gekste momenten krijgt ze een bijpassend liedje in haar brein. Voorbeeld: dood vogeltje in de tuin: “Vanmorgen vloog ze nog…”

Het blijkt dat muziek voor haar werkt als een religie, liedjes als een liturgie en teksten als Schriftlezingen. En haar positiviteit sleept haar door de moeilijke momenten in het leven die iedereen wel tegenkomt, vroeg of laat.

Een stem als een klok bij stevige rocknummers, lieve luisterliedjes, ook vocaal ondersteund door de band, strelen het oor. Een uitspraak die me aan het denken zette, na het inleidende verhaal over je rothaasten om de veerboot te halen, was: laat je je dromen varen of ga je rennen voor de boot?

 

Ik dacht: die boot halen is de droom die letterlijk ook vaart….

 

Ik heb genoten van deze voorstelling, net zoals de mede-theaterbezoekers!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *