IVN cursus ‘wilde planten’ in Raalte

Doe mee an de IVN Raalte cursus om wilde planten te leren herkennen.

Interessant? Deel het artikel

220905 ivn jan hendriks salland zoemt

Dit voorjaar organiseert IVN Raalte, in samenwerking met Floron Nederland, een cursus om wilde planten te leren (her)kennen. Door meer te weten te komen over planten en bloemen, over hun onderdelen, en over hun groeiplekken bij voorbeeld, krijg je ook steeds meer bewondering voor de veelheid en verscheidenheid die de natuur biedt.

Het determineren van planten krijgt de nodige aandacht. Na deze cursus zie je en geniet je meer als je buiten bent. Normaal gesproken is de online cursus van Floron veel duurder. Nu, in samenwerking met IVN Raalte, betaalt u maar €35,- voor 14 wekelijkse lessen online, en zes bijeenkomsten in en rond Raalte. Twee van die bijeenkomsten zijn excursies, vier zijn vooral workshops in het determineren. Ze worden gehouden in gebouw Helpende Handen aan de Westdorplaan.

U dient wel te beschikken over de Flora van Heukels (24ste druk) en een loep: die kosten komen voor de meesten nog erbij.

De online lessen kunt u op eigen gelegenheid achter de eigen PC volgen. Tussen half maart en eind juni wordt wekelijks een les geplaatst. De fysieke bijeenkomsten vinden plaats op 20 maart, 24 april, 15 mei en 12 juni: steeds op een maandagavond van 19.30u- 21.30u.

Een van de excursies is op 11 juni, de andere plannen we in overleg met de deelnemers.  Er is een minimum van 5 en een maximum van 24 deelnemers.

Als u mee wilt doen moet u zich uiterlijk 12 maart opgeven bij hannekevanderkroft@gmail.com. Daar kunt u ook terecht voor vragen. Evenals bij Jan Hendriks: hendriks1949@kpnmail.nl

We hopen velen van u even enthousiast te maken als wij zijn over hoe mooi en veelzijdig de natuur om ons heen nog steeds is.

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *