Inwoners denken massaal mee over groei van Raalte en Heino

Inwoners van Raalte en Heino hebben massaal hun input gedeeld over de groei van Raalte en Heino. Zo is de vragenlijst door 2262 mensen ingevuld, zijn er 144 gesprekken op straat gevoerd en hebben vijf personen deelgenomen aan een diepte-interview. De gemeente heeft hiermee een beeld van de zorgen die er leven en de kansen die inwoners zien. 

Interessant? Deel het artikel

Raalte © Gemeente Raalte
Raalte © Gemeente Raalte

Wethouder Alexander Kreule:

“We zijn overweldigd door de actieve betrokkenheid en de vele reacties van inwoners. Het is duidelijk dat groei leeft. Daarom ben ik ontzettend blij dat zo veel mensen de moeite hebben genomen om hun input met ons te delen.”

Wat vinden inwoners belangrijk?

Inwoners kijken verschillend naar groei. Zo zijn er mensen die groei toejuichen, mensen die zorgen over groei delen en mensen die geen mening hebben.

  • Groei is goed
    Wanneer mensen positief zijn over groei, is dit omdat zij de noodzaak van meer woonplekken zien. Dit gaat over alle voorkomende woningtypen. Van huizen en appartementen tot woonwagenstandplaatsen en studio’s. Ook vragen zij aandacht voor woningen voor starters en ouderen.
  • Zorgen over groei
    Er bestaan ook zorgen over groei. Deze zorgen gaan over de druk op de voorzieningen, zoals scholen en huisartsen. Mensen geven aan zorgen te hebben over het behouden van het ‘dorpse karakter’ van Heino en Raalte. Deze zorg geldt ook voor het aanpassen aan de identiteit van het dorp van mensen die van buiten de gemeente komen wonen in Raalte of Heino. Ook wordt de duurzaamheid als aandachtspunt meegegeven.
  • Geen voorkeur over groei
    Niet altijd hebben mensen een sterke mening over groei. Zij hebben het antwoord ‘geen voorkeur’ gegeven. In de gesprekken en interviews geven mensen aan het soms gewoon niet te weten, hun eigen mening ondergeschikt te vinden aan die van experts of het algemene belang voorop te stellen.

Wat doet de gemeente met de input?

De gemeente heeft niet alleen advies gevraagd aan inwoners. Belanghebbenden, zoals huisartsen, scholen en netbeheerders hebben ook meegedacht. Deze input geeft de gemeente mee voor de groeibeelden die nu voor Raalte en Heino gemaakt worden. In een groeibeeld wordt de vraag beantwoord op welke locaties, voor welke doelgroep en onder welke voorwaarden wonen en werken mogelijk is. De groeibeelden zijn in het voorjaar van 2024 beschikbaar.

Alles over groei

Ga naar deze link voor alle informatie over de groei van de gemeente Raalte.

Heino

 

 

logo gemeente Raalte

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.