Inschrijving geopend: welk bedrijf wint de Groene Twinkeling 2020?

Interessant? Deel het artikel

vlinder groene twinkeling

In 2021 wordt voor de tiende keer de Groene Twinkeling uitgereikt; dé groenste prijs voor ondernemend Overijssel! De winnaar van de Groene Twinkeling ontvangt naast de onderscheiding een cheque ter waarde van 1.000 euro. Bedrijven die een wezenlijke bijdrage leveren aan de biodiversiteit van Overijssel kunnen zich tot 30 november aanmelden via www.groenetwinkeling.nl. Een ander bedrijf aanmelden mag ook!

Groene Twinkeling is een initiatief van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel, Overijssels Particulier Grondbezit en Natuur en Milieu Overijssel. Bedrijven die ondernemerschap concreet weten te verbinden aan biodiversiteit kunnen zich hiervoor aanmelden. Van hen is dit persbericht:

We zijn trots op bedrijven in Overijssel die biologische diversiteit en bedrijfsvoering weten te verbinden. “En dat zijn er steeds meer. De afgelopen jaren hebben we veel prachtige initiatieven voorbij zien komen en 9 indrukkende winnaars kunnen onderscheiden met de Groene Twinkeling. Van Online warenhuis Wehkamp tot Melkbrouwerij Lettele en van afvalverwerkingsbedrijf Twence in Twekkelo tot bakkerij Slatman in Hardenberg. Welk bedrijf wordt in 2021 de groenste ondernemer van Overijssel?”

De waarde van biodiversiteit
“Natuur is niet alleen maar mooi, we zijn er ook sterk van afhankelijk. Ze levert ons bouwmaterialen, voedsel, schoon water, industriële grondstoffen en zelfs medicijnen. Biodiversiteit heeft dus ook een belangrijke economische waarde. Iets wat steeds meer bedrijven zich realiseren en zich voor inzetten. De Groene Twinkeling stimuleert meer bedrijven zich in te zetten voor meer biodiversiteit in hun omgeving.”

Goed voorbeeld doet goed volgen
De winnaars van de Groene Twinkeling laten zien dat bedrijven op heel verschillende manieren kunnen bijdragen aan meer biodiversiteit. Zo zorgde bijvoorbeeld Unipro op eigen terrein voor een salamanderpool en insectenhotel, installeerde een sedumdak en maakte van bermen een ecologische verbindingszone. Wehkamp ontwikkelde een prachtige heemtuin en stimuleerde een groen bedrijventerrein. Melkbrouwerij Lettele reserveert tenminste 10% van haar grond voor kruiden, voedselbomen en pluktuin. Twence zorgde met verschillende partijen voor herinrichting van een groot gebied in Twekkelo met fraaie landschapselementen, natuurlijke beken en waterberging. Kinderdagverblijf ’t Werkel uit Zwolle heeft een avontuurlijke natuurtuin en moestuin aangelegd, waar de kinderen van 0-13 jaar naar harte lust kunnen spelen en leren.

Aanmelden
Is jouw bedrijf actief en concreet bezig met biodiversiteit? Of ken je een bedrijf dat goed bezig is? Meld je dan aan voor de Groene Twinkeling! De voorwaarden en het aanmeldformulier vind je hier.

Aanmelden kan tot 30 november. Op de website www.groenetwinkeling.nl vindt je de criteria en het aanmeldformulier.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.