Ingrid Jansen: Stimuland gaat zich meer manifesteren als maatschappelijke organisatie

Interessant? Deel het artikel

stimuland ingrid jansen

Begin dit jaar riep Stimuland 2020 uit tot het jaar van het gebiedsgericht werken, want wij maakten ons zorgen over de ontwikkelingen in het landelijk gebied. In het jaar daarvoor zagen we verschillende factoren samenkomen die onrust gaven.

Door Ingrid Jansen, directeur Stimuland

Zoals de discussies rondom stikstof, droogte en extreme neerslag, toenemende criminaliteit op het platteland. We riepen in dit artikel op tot een andere houding van overheden, waarbij wordt uitgegaan van vertrouwen in plaats van wantrouwen.

Op 27 februari werd de eerste besmetting met COVID-19 virus in Nederland gemeld. Thuiswerken is inmiddels de norm. Onze focus verschoof van extern, het verschil kunnen maken in het landelijk gebied naar intern, scherp aan de wind zeilen met de organisatie.

Zo zijn de werkzaamheden zoveel mogelijk digitaal omgezet en is maximaal ingezet op het ontwikkelen van nieuwe projecten voor het platteland met impact. […] We besloten om twee nieuwe collega’s aan te trekken vanwege toenemende werkzaamheden. Ook is de samenwerking met andere organisaties geïntensiveerd, zoals Het Oversticht, Natuur en Milieu Overijssel en Landschap Overijssel. We hebben onze aanpak die gericht is op het versterken van activiteiten van actieve bewoners en agrarische ondernemers, tegen het licht gehouden.

In 2021 willen we als maatschappelijke organisatie meer waardengedreven gaan werken. Waarbij de belangen van de bewoners en boeren uit lokale gemeenschappen leidend zijn en niet de beleidsdoelstellingen. Essentieel in onze aanpak is dan ook luisteren wat er speelt en de mensen centraal stellen. We combineren denken direct met doen.

In 2021 gaat Stimuland zich meer gaan manifesteren als maatschappelijke organisatie en meer gaan optrekken met vergelijkbare organisaties (zonder daarbij anderen uit te sluiten!) en samenwerken met fondsen die zich ook inzetten voor een mooier platteland. Ook zullen we verder vorm en inhoud gaan geven aan het gebiedsgericht werken met onze opgefriste aanpak. Ondanks de lockdown kijken we hoopvol naar de toekomst en hopen er samen met jullie een mooi jaar van te maken en ons sterk te maken voor een leefbaar platteland in Nederland.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.