Infrabedrijf Klink-Nijland krijgt gouden plaat voor videoclip De Stratenmaker

Klink- Nijland vierde vorige week haar 25 jarig jubileum. Ter gelegenheid daarvan werd een videoclip uitgebracht. Binnen 5 weken na lancering is de videoclip van "De Stratenmaker" 100.000 keer online bekeken, wat een gouden plaat opleverde.

Interessant? Deel het artikel

Mede eigenaar van Klink-Nijland, Roland Koerhuis houdt de gouden single omhoog
Mede eigenaar van Klink-Nijland, Roland Koerhuis houdt de gouden single omhoog

In de aanloop naar het jubileumfeest voor hun 25 jarig bestaan, initieerde stratenmakersbedrijf Klink-Nijland uit het Overijsselse Raalte het ludieke initiatief om een lied te laten opnemen. Met als doel om het beroep, maar ook de medewerkers van het bedrijf eens in het zonnetje te zetten. Door samenwerking met creatief strateeg Gerben Derks werd dit opgezet inclusief een videoclip waarin de medewerkers van het bedrijf figureerden.  

Videoclip voor 25 jarig bestaan

Ter gelegenheid van hun 25 jarig jubileum wisten ze bij het bedrijf Klink-Nijland, de band Doppen’s Textiel enthousiast te maken om een lied te maken. Een stratenmakerslied bestond er namelijk nog niet. Het idee hiervoor kwam van pr-man Gerben Derks, die alle communicatie regelde in de aanloop naar de viering van het jubileum. Het lied is geschreven door bassist Jan Doppen van de band Doppen’s Textiel.

Het was niet voor niets dat Klink-Nijland besloot om op deze manier het stratenmakersvak te promoten in de regio. Er is namelijk een groeiend tekort aan mensen in het vak. Het idee om een clip te gaan maken, versterkt de betrokkenheid van de medewerkers op een nieuwe manier. Dit kon op waardering rekenen van de medewerkers maar ook collega-bedrijven in infraland. Op een vrijdagavond en zaterdag werd de clip opgenomen. Het personeel kwam daarvoor enthousiast opdraven en hielp vervolgens ook mee in de online verspreiding van het nummer op diverse kanalen.

Gouden plaat

Een bijzondere bijkomstigheid is dat deze videoclip online, inmiddels de 100.000 views is gepasseerd. Dit gebeurde in de week waarop het bedrijf haar jubileumfeest vierde. Derks hield de statistieken bij van diverse kanalen waar het op gepubliceerd was. De 100.000 werd 5 weken nadat de videoclip online was gegaan, bereikt. “Dit was net voordat we het jubileumfeest op 5 maart zouden vieren. Hoe leuk is het dan om tijdens het feest een gouden plaat te kunnen overhandigen?” aldus Derks.

Een popalbum krijgt een gouden status als er 20.000 exemplaren zijn verkocht. Betaalde streams van platformen als Spotify, Deezer, Apple Music en YouTube Music, tellen ook gedeeltelijk mee. Een gouden plaat moet worden aangevraagd bij NVPI Audio, een groepsvereniging die belangen behartigt van Nederlandse muziekmaatschappijen. In het geval van het Stratenmakerslied ging het niet om het nummer, maar om de videoclip die op diverse social media kanalen in totaal 100.000 keer is bekeken.

Bekijk hier de videoclip van De Stratenmaker gezongen door Doppen’s Textiel.

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.