In Voorst willen ze niet meer anders dan kruidenrijk gemeentegroen

Interessant? Deel het artikel

voorst logo

Ondertussen bij de buren

In de gemeente Voorst willen ze niet meer anders dan kruidenrijk gemeentegroen. Dat ziet er niet alleen mooi uit, het is ook het beste voor de biodiversiteit. Veel insecten betekent ook veel vogels en dat betekent bijvoorbeeld weer veel vijanden voor de eikenprocessierups.

Kruiden en insecten
Biodiversiteit centraal stellen, doen ze in Voorst met beter maaibeleid, hakhoutbosjes en kruiden in het gras. De gemeente vraagt de burgers volop mee te doen. Zelf gaan ze voortaan alleen de eerste 60 centimeter vanaf de verharding geregeld maaien, de rest niet vaker dan eens per jaar, laat in het najaar. Dan krijg je kruiden en veldbloemen in de berm, hoe mooi is dat! En insecten zijn er gek op. Het trekt ook natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups aan. “Als je alles wat groeit en bloeit netjes afmaait en alleen maar gras hebt, zie je geen natuurlijke vijanden. Alles in de natuur ondersteunt elkaar. Als wij meer natuur terugkrijgen binnen de bebouwde kom, maken we het cirkeltje weer rond” zegt Jos Schoneveld in dit artikel.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.