In 2030 alleen nog maar elektrische auto’s te koop? Dat kan!

Interessant? Deel het artikel

laadpaal elektrisch rijden

Het Klimaatakkoord van Parijs zegt dat er in 2030 alleen maar meer elektrische auto’s te koop moeten zijn. Onhaalbaar, hoor je dan veel mensen roepen. Maar het kan heel goed, zegt PricewaterhouseCoopers.

In 2030 is een op de vijf auto’s sowieso al elektrisch, als we doorgaan zoals we dat nu doen. Jaarlijks komen er zo’n 400.000 nieuwe elektrische auto’s bij (op een totaalbestand van 9,4 miljoen. Ook het wegvallen van de subsidie op elektrische auto’s is geen ramp. Over drie jaar is elektrische rijden namelijk al goedkoper. Wat er ook toe leidt dat er in 2030 genoeg tweedehands elektrische keus is.

Nederland heeft nu 230 duizend laadpunten. Dat moeten er tegen die tijd wel 1,5 miljoen zijn. PWC zegt dat dat lukt op basis van ‘zeer concrete plannen’. Auto’s gaan dan vaak geladen worden via eigen zonnepanelen.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.