IJssellandschap verbiedt roundup niet

Interessant? Deel het artikel

roundup

Grootgrondbezitter IJssellandschap verbiedt haar pachters niet het landbouwgif roundup te gebruiken. Dat schrijft Judith Snepvangers, algemeen directeur. IJssellandschap bezit circa 3800 hectare grond en circa 75 panden en beheert tevens 500 hectare aan gronden voor Stichting Burgerweeshuis en Kinderhuis te Deventer www.bwkdeventer.nl rondom Deventer en in Salland.

Judith Snepvangers: “Het schoonhouden van het landschap en het milieu is een van onze kernopgaven. Al ons werk is gericht op ontwikkeling van een schoner en mooier landschap.
Wij doen dat over het algemeen niet door zaken te verbieden, maar door op zoek te gaan naar werkwijzen die passen bij de uitdagingen van landbouw, bosbouw en natuurbeheer EN goed zijn voor het milieu. Dat is een continue zoektocht voor ons en onderwerp van gesprek binnen IJssellandschap. En dat gesprek gaat dan dus niet over het verbieden van een individueel bestrijdingsmiddel, maar over een totaalpalet van ondernemen in goede relatie met een gezond landschap voor plant, dier en mens.”

IJssellandschap op haar site: “Door de eeuwen heen zijn we met zorg en respect omgegaan met het land, de natuur, de mensen die er wonen en de mensen die er willen recreëren. Volgens goed rentmeesterschap hebben we de bezittingen in de loop der tijd laten groeien en ontwikkeld ten behoeve van de inwoners van stad én land. Het IJssellandschap van nu is onlosmakelijk verbonden met het verleden. Een verleden dat tevens de inspiratiebron is voor de toekomst, waarin we ruimte creëren voor innovatie, gericht op natuur, duurzame landbouw, ondernemerschap en recreatie.”

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.