IJsselbiënnale: The rich will survive

Interessant? Deel het artikel

eigen foto

Beeldend kunstenaar en architect Adrien Tirtiaux vat de humanitaire gevolgen van klimaatverandering samen in een ‘bevolkingspiramide’: de overgrote meerderheid van de wereldbevolking zal hard geraakt worden door klimaatverandering.

Die groep wordt in de piramide van Tirtiaux verbeeld door de basis en de goedkope materialen van die basis. De rijken der aarde (de dure materialen in de top van de piramide) zullen letterlijk en figuurlijk het langst hun hoofd boven water weten te houden. De huidige dreiging van het water maakt de kwetsbaarheid van die onderste laag (en daarmee ook de bovenliggende lagen) nog eens extra pijnlijk duidelijk!

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.