Icarusblauwtje vindt Drostenkamp dankzij Carmel-leerlingen

Mooi man, de biodiversiteitsstrook achter het Carmel College Salland trekt nu al vlinderen naar het Drostenkamp die de vlinderfotograaf er nog niet verwacht had. Daar kunnen leerlingen mooi trots op zijn!

Interessant? Deel het artikel

rups 220919
Foto: Peter Maatman

De biodiversiteitsstrook gelegen tegenover het Carmel College Salland in het Drostenkamp, is het afgelopen vlinderseizoen druk bezocht door talloze insectensoorten, die er volop nectar konden nuttigen. Ook meerdere vlindersoorten wisten de adoptietuin te vinden. Eén van die soorten was het Icarusblauwtje, waarvan ik eigenlijk (nog) niet had verwacht die daar te zullen aantreffen dit jaar.

lees verder onder de foto

Foto: De Sallandse vlinderfotograaf

Aan de andere kant, ik weet dat er in het park een aantal plekken zijn, waar een vaste populatie van deze kleine dagvlinder voorkomt. Maar ik ben niet de enige die vlinders spot in het Drostenkamp. Ook Peter Maatman, initiator van de weelderige biodiversiteitsstrook en tevens Instructeur Groen bij het Carmel College Salland, deed een bijzondere ontdekking in de groentetuin van de school. Op 30 augustus ontving ik een WhatsApp berichtje van Peter. Hij had een foto van een prachtige grote rups opgestuurd met daaronder de vraag: “Welke vlinder wordt dit?”

Het was de rups van een Koninginnenpage! En het leuke is: de groentetuin van het Carmel College bevindt zich op slechts enkele meters van de kersverse bloemenstrook. Het zou maar zo kunnen zijn, dat de nieuwe generatie Koninginnenpages volgend voorjaar de adoptietuin bezoekt om nectar te drinken. Dat is beslist de moeite waard om in de gaten te houden. En als ik het goed heb begrepen, wordt de strook dit najaar verder uitgebreid

De Sallandse Vlinderfotograaf maakt deze rubriek voor Stichting Salland Zoemt

Foto: Peter Maatman

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.