Hypotheekvoordelen voor duurzaam bouwen van de ING

Interessant? Deel het artikel

ing logo

We hebben de Nederlandse banken gevraagd hoe je als particulier geschikt bij hen terecht kunt als je je huis wil isoleren. Nienke Abid geeft namens ING antwoord.

We hebben gekozen voor de volgende financieringsmogelijkheden om het verduurzamen van woningen te bevorderen:

  • Klanten kunnen bij ING tot 100% van de waarde van de woning financieren, inclusief de energiebesparende maatregelen, als kan worden aangetoond dat de woning daardoor meer waard wordt.
  • Daarnaast doet ING mee aan de verruiming van de loan-to-income norm bij hypotheken met en zonder NHG waarbij onder bepaalde voorwaarden een gedeelte van de financieringslast buiten beschouwing mag worden gelaten voor het berekenen van de maximale hypotheek.

ING is van mening dat – naast het bieden van financieringsruimte – het van belang is om klanten te stimuleren in actie te komen. Wij doen dat door bijvoorbeeld de ING EnergieService aan te bieden. Daarmee geven we klanten korting op diensten die inzicht geven in de mogelijkheid tot verduurzaming van de woning. Ook bieden we een online energiescan aan waarmee klanten direct kunnen zien hoe de woning er voor staat en wat ze als eerste kunnen doen om het te verbeteren. Zie voor meer informatie: https://www.ing.nl/de-ing/over-de-ing/duurzaam-ondernemen/duurzaam-wonen/index.html

In beweging komen

Het is belangrijk dat mensen in beweging komen en hun woningen verduurzamen. ING is vooral groot voorstander van het nemen van “no-regret” maatregelen zoals het isoleren van muren en vloeren en het plaatsen van goed isolerend glas. Inzicht in de mogelijkheden en besparingen is daarbij belangrijk. ING biedt haar klanten daarom in samenwerking met HomeQGo de mogelijkheid dit snel in beeld te krijgen. Ook biedt ING de EnergieService aan.

Daarmee geven we klanten korting op diensten die inzicht geven in de mogelijkheid tot verduurzaming van de woning. Via een online energiescan kunnen klanten direct zien hoe de woning er voor staat en wat ze als eerste kunnen doen om het te verbeteren. Dit is een Videochat met experts (Woningschouw) waar voor 49 euro een expert meekijkt in de woning en concreet advies geeft. Uitgebreide rapporten en energiecontracten/zonnepanelen bij Greenchoice zijn andere mogelijkheden die daar geboden worden. Ook is duurzaamheid een onderwerp dat we actief bespreken tijdens adviesgesprekken met nieuwe en bestaande klanten.

Meer weten?

Kijk voor informatie op:

https://www.ing.nl/particulier/hypotheken/duurzaam-wonen/index.html,

https://www.ing.nl/particulier/hypotheken/woondiensten/energieservice/index.html

https://www.ing.nl/punten/category/27697

Warmtefonds

En tenslotte wijzen we klanten op de mogelijkheden die het Warmtefonds biedt. De overheid wil verduurzaming bevorderen door een voordelige financieringsmogelijkheid aan te bieden. Dat doet zij onder andere via het Warmtefonds. Het Warmtefonds biedt een bijzonder lage rente en met een lange looptijd voor een persoonlijke lening (= niet-hypothecair gedekt). ING zal dus klanten die willen verduurzamen en geen hypotheek willen nemen, of waarbij het bedrag te laag is waardoor een hypotheek niet het juiste instrument is, wijzen op het Warmtefonds.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.