Huurders De Maten gaan comfortabeler wonen tegen lagere energielasten

Interessant? Deel het artikel

de maten salland wonen

Bewoners van 99 huurwoningen aan De Maten in Raalte staan aan de vooravond van een verduurzaming van hun woning. De woningen worden compleet geïsoleerd en kri9jgen mechanische ventilatie voor verse lucht. Dat gaat het wooncomfort enorm verhogen en de energierekening wordt een stuk lager.

SallandWonen start in november met het groot onderhoud van de eengezinswoningen. De ‘jaren ’70’-huizen worden klaar gemaakt voor een duurzame toekomst. Alle woningen worden extra goed geïsoleerd en voorzien van mechanische ventilatie. Bij goede isolatie hoort namelijk ook goede ventilatie. Bijna alle woningen krijgen een nieuwe voor- en achtergevel, HR++ glas, kunststof kozijnen, een nieuwe voordeur, zonnepanelen en een nieuw extra geïsoleerd dak. Bij enkele woningen worden het dak en de gevel van binnenuit geïsoleerd. De woningen hebben na de opknapbeurt minimaal energielabel B, maar meestal label A of A+. Hierdoor worden de woningen een stuk comfortabeler en gaan de energielasten van de bewoners omlaag.
De verbouwing gebeurt in bewoonde staat. Dat betekent veel overlast, maar de huurders hoeven hun huis niet uit.

Proefwoning
Om de buurt te laten zien wat er bij de meeste woningen gaat gebeuren en om de planning van het project goed in beeld te krijgen, zijn er al twee proefwoningen verbouwd. Roel Mateboer, directeur van Mateboer Bouw en Marijke Kool, directeur van SallandWonen gaven vóór die proefwoningen het startschot voor het project.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.