Huh… biodiversiteit? Wat is dat dan?

Interessant? Deel het artikel

bijenhotel

We willen de biodiversiteit wel beschermen, maar we weten eigenlijk helemaal niet wat dat is. Dan wordt het beschermen wel wat lastig… Motivaction kwam tot die conclusie na onderzoek in opdracht van Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel.

Twee op de drie ondervraagden wist niet wat biodiversiteit is.
Vier van de vijf vond na uitleg dat het belangrijk is daar aandacht voor te hebben.
Een op de vier laat zijn stem tijdens de komende verkiezingen hier van af hangen. Onderwijs en werk vinden ‘we’ minder belangrijk! Energie en klimaat net iets meer.

Omdat mensen niet weten wat biodivers is, blijkt dat velen eigenlijk al wel dingen doen, maar niet weten dat dat biodivers is. Denk aan bloemetjes in de achtertuin voor insecten.

Het hele rapport van Motivactionkun je hier downloaden.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.