Horeca Olst-Wijhe zaterdag open, college vind het goed

Interessant? Deel het artikel

thuistap bier corona
'@PX Here

Diverse horeca-ondernemers in Olst-Wijhe gaan zaterdag open. Ze zijn de corona-maatregelen meer dan zat en zien deze eenmalige openstelling als een protestactie. Het college van burgemeester en wethouders staat daar achter en gaat niet optreden. De actie duurt van 12 tot 19 uur.

Door Olst-Wijhe:
Zojuist is de persconferentie gehouden en zijn de nieuwe coronaregels bekendgemaakt. De situatie is qua besmettingen nog steeds zorgelijk. Daarom moeten we de basisregels blijven naleven.
Burgemeester Ton Strien: “Tegelijk ben ik blij dat het kabinet zich niet alleen door de besmettingen heeft laten leiden. Er is tegemoet gekomen aan de krachtige oproep vanuit de samenleving om ook oog te hebben voor de sociaal-psychische, economische en maatschappelijke schade die de lockdown met zich meebrengt. Ik ben blij met de versoepelingen -onder voorwaarden- in diverse sectoren. De horeca, evenementenbranche en cultuur blijven echter gesloten. Vandaag hebben wethouder Hans Olthof (Economische Zaken en Vrijetijdseconomie) en ik overleg gevoerd met de ondernemersverenigingen in Olst-Wijhe en de horeca.“

Wethouder Hans Olthof: “Onze horeca-ondernemers zijn diep teleurgesteld dat zij (voorlopig) gesloten moet blijven en daarvoor weinig tot geen enkele compensatie krijgen. Ik snap die frustratie.

Diverse ondernemers willen daarom zaterdag actievoeren en een statement maken. Daarover heeft goed overleg plaatsgevonden. Burgemeester Ton Strien: “Ik bied hen daarvoor éénmalig de ruimte. De actie wordt zaterdag 15 januari in verschillende horecagelegenheden gevoerd vanaf 12.00 tot uiterlijk 19.00 uur. Uiteraard zullen de anderhalve meter en andere basisregels in acht worden genomen.”

Op 25 januari is de volgende persconferentie. Burgemeester Ton Strien: “Wij hopen van harte dat dan ook perspectief kan worden geboden aan de horeca, de evenementenbranche en de cultuursector.”

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.