‘Hopper en de Hamster der Duisternis’ en ‘The Danish Girl’ in Holstohus, Olst

Het Filmhuis Olst toont vrijdag 31 maart weer twee films: één voor kinderen en één voor volwassenen.

Interessant? Deel het artikel

DanishGirl web

Om 18.30 uur draait Hopper en de Hamster der Duisternis.

Hopper is een bijzondere jonge held: hij is half kip en half haas. Hij is geadopteerd door Koning Peter, een haas die beroemd is geworden door zijn spannende avonturen. Hopper weet dat hij er anders uitziet dan de rest en wil niets liever dan erbij horen en net zo stoer zijn als zijn vader.
Het liefst wil hij een echte avonturier worden, zelfs al is hij nog zo onhandig. Wanneer zijn oom, de grootste vijand van het Koninkrijk, ontsnapt uit de gevangenis en zijn vader van de troon dreigt te stoten, begint Hopper aan het avontuur van zijn leven. Samen met de slimme schildpad Abe en de stoere vechtsportexpert Meg doet hij er alles aan om het plan van zijn kwaadaardige oom te dwarsbomen.
Belgische avonturen-/animatiefilm, 2022, regie: Ben Stassen en Benjamin Mousquet, met stemmen van o.a. Buddy Vedder en Elise Boers, 91 minuten, vanaf 6 jaar.
Kinderfilmkaartje: € 3,-, te koop via onze website www.nutolstdeventer.nl of aan de zaal.

 

 

Om 20.30 uur draait The Danish Girl.
Einar en Gerda zijn getrouwd en allebei kunstenaar. Hun dagelijkse leven, huwelijk en hun kunst veranderen als Einar de controversiële beslissing neemt om als vrouw door het leven te gaan.
Begin jaren twintig van de vorige eeuw poseert de Deense schilder Einar Wegener op verzoek van zijn eveneens schilderende vrouw Gerda als vrouw. Diep van binnen heeft ie altijd geweten dat hij een vrouw was, maar na het poseren komt die vrouw eindelijk naar buiten. Ze heet Lili en zal niet meer weg gaan. Dit sensitieve portret van een van de eerste transgendervrouwen uit de geschiedenis is gebaseerd op ware gebeurtenissen en werd in handen van regisseur Tom Hooper (The King’s Speech) een overtuigend en oprecht verhaal over onvoorwaardelijke liefde.
Brits/Amerikaans romantisch drama, 2015, regie: Tom Hooper, met o.a. Eddie Redmayne, Alicia Vikander en Amber Heard, 119 minuten, Ned. ondertiteld.

Filmhuis Olst is een activiteit van het NUT.
Kaarten zijn via onze website te koop www.nutolstdeventer.nl of aan de zaal. Nutleden € 5,50; niet-leden € 7,50.

Heb je zin om vóór de filmvoorstellingen lekker te gaan eten bij Eetkamer Hier is Ut in het Holstohus, Jan Schamhartstraat 5, 8121 CM Olst? De prijs van een combikaartje eten [voorafje, hoofdgerecht en toetje] en een bioscoopkaartje is voor Nutleden € 23,50 en voor niet-leden € 27,50. Voor kinderen is de prijs € 10,00 voor pannenkoeken en een kaartje.
Reserveren: 0570 683935 eetkamer@uthuus.nl

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.